Samardžiski se vratio u MZT

Autor: Beta Beta
nedelja 06.01.2019.
15:35
Izvor: Beta

Makedonski košarkaški repezentativac Predrag Samardžiski vratio se u skopski MZT posle tri i po godine, objavio je vicešampion Makedonije.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, 32-godišnji centar, visok 215 santimetara, kao "slobodan agent" potpisao je dogovor sa MZT do kraje sezone.

Samardžiski je za skopski tim igrao u sezoni 2014/15 i osvojio šampionsku tutulu, a prethdne dve sezone je proveo u Megi Bemax.

U MZT Samardžiski dolazi kao "slobodan agent" i očekuje se da popuni prazninu u reketu zbog dužeg odsustva Ljubomira Maldenovskog, koji je već drugi mesec na rahabilitaciji zbog slomljene ruke.

"Pred našim timom je serija teških utakmica zbog čega se nadamo da će iskustvo Samardžiskog i te kako pomoći u igri pod oba koša", navodi uprava skopskog tima koji osim u makdonskoj nastupa i u Drugoj ABA ligi.

Korpulentni centar je karijeru počeo u skopskoj ekipi Vodnjansk lisice iz koje je još kao tinejdžer otišao u Partizan. Igrao je i za FMP, Lijetuvas Ritas, Olin Jedrene, Mersin, TED Ankaru i Bujučekmeče.

Za reprezetaciju Makedonije Smardžiski je, podseća se, počeo da igra u 2008, a poslednji nastup za nacionalni tim imao je na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Zagrebu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke