Saletov "test vernosti" - Ko treba da spremi objašnjenje?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.01.2019.
09:57
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ne krije da će pred najvažnije takmičenje u 2019. godini staviti na test vernosti najbolje igrače koje naša zemlja ima.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Tek započeta godina rezervisana je za Svetsko prvenstvo u košarci na kojem se očekuje učešće aktuelnog vicešampiona planete.

Srbija još uvek nije "overila vizu" za Mundobasket u Kini, ali je na dobrom putu da to učini uprkos svim poteškoćama i problemima koje je imala tokom kvalifikacija.

Selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević govorio je za "Žurnal" o onome što sledi i potencijalnim problemima sa kojima bi mogao da se susretne po pitanju sastava državnog tima na Mundobasketu.

"Igraće 12 najboljih, ali oni koji žele da daju najviše za nacionalni tim i nisu povređeni. Rekao sam bezbroj puta svim reprezentativcima: 'Moj zadatak je da na spisak stavim najbolje, a vi vidite kako ćete objasniti...'", rekao je selektor.

Srbija je kvalifikacije igrala u više nego šarenom sastavu, pa čak ni za vreme pauze u NBA ligi Đorđević nije mogao da računa na sve igrače iz najjače lige na svetu.

Neminovno je i to da za koju godinu sledi smena generacija u državnom timu. Evo kakav je Đorđevićev plan.

"Pričao sam sa Teodosićem i njegovom generacijom. Oni bi trebalo da se oproste zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu 2021. godine, jer im ona nedostaje. Uvek sam pričao o zadovoljstvu kada se tvojom himnom završava veliko takmičenje. Naravno, nećemo nikoga da teramo", istakao je Đorđević.

Srbija prve takmičarske mečeve u 2019. godini igra već krajem februara. U poslednja dva kola kvalifikacija "Orlovi" gostuju Estoniji (21. februar) i dočekuju Izrael (24. februar), a ukoliko ne bude nekog velikog iznenađenja krajem leta će biti deo planetarne smotre u Kini koja je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 02.01.2019
14:31

* kontekst koncentracija i odrzavanje iste: znanja i sposobnosti

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 02.01.2019
12:11

Do 24: Peno, Paunic, Simonovic, Kuzmic.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 02.01.2019
12:09

Teodosic, Markovic (Jovic/Micic), Nedovic - Bogdanovic, Milosavljevic (Guduric) - Micov/Kalinic (Zagorac/Todorovic), Lucic- Bjelica, Macvan (Jelovac)- Jokic, Raduljica, Marjanovic (Milutinov).

avatar
UGASICE SE partizai
Wednesday, 02.01.2019
11:13

Upotrebio bih neke reci za ovog gospodina,ali mi ne bi odobrili komentar. Pazi ti njega "necemo nikog da teramo",a verujem da i ljudi koji nemaju televizor,internet,mobilni,da su culi bar 10x kako na sva zvona zove Jokica,a i jos neke u NBA-u,ali zato u finalu mu igra Stimac 30 minuta iako do finala nije imao 10 skupljenih minuta. OCAJAN SI TRENER,dobar si motivator i za pomocnog trenera bi verovatno bio najidealniji za reprezentaciju,ali kao trener si 0,nemas taktike,nemas akcije,ne znas kada da trazis tajm aut,kada da izvrsis izmenu,ne znas igracima da sacuvas snagu za zavrsnicu,bukvalno ne znas nista! Jokicu,uskoro nas najbolji kosarkasu IKADA,reci javno ono sto vecina nas zna,reci kako ne zelis da igras,dok je polu trener selektor,pa neka se on onda objasnjava,a ne vi! Veoma veoma losa osoba je Djordjevic!

avatar
rademan
Wednesday, 02.01.2019
11:39

Druze sta si ti to toliko osvojio kad si takav strucnjak.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 02.01.2019
12:13

Drugi na SP i drugi na OI (nismo mogli vise ni u snu), cetvrti i drugi na EP, a oba puta smo bili pokradeni (Litvanija i NAROCITO Slovenija)- i ja bih voleo da dodje neko drugi jer mislim da bismo mogli vise da uradimo, ali, ne mozes bas tako o takvoj legendi. Nije on kriv za onolike povrede lane i nemoj da mi pises da sudije nisu prekrojile jer jesu, necu ponovo o tome.

avatar
UGASICE SE partizai
Wednesday, 02.01.2019
12:03

Isto sto i on kao trener-NISTA! Jedina razlika je,sto je on em dobio sansu,em sansu sa drugom najboljom ekipom na svetu,a ja nisam,doduse on je to dobio zbog igracke karijere,zbog trenerske nikada ne bi dobio.