Sale već prelomio, ovo je sledeća reprezentacija koju će voditi posle Srbije?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.01.2018.
17:50
Izvor: Sportske.net

Selektor našeg nacionalnog tima otkrio svoje planove za period posle rastanka sa ''Orlovima''.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Tokom novogodišnjih praznika, veliku pažnju privukao je intervju koji je selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević dao italijanskim medijima.

Jedno od prvih pitanja koje mu je postavljeno bilo je vezano za mogućnost njegovog povratka u Italiju, gde je tokom karijere, što igračke, što trenerske, proveo gotovo deceniju.

Sale im je dao iskren odgovor, ujedno i odgovor koji im se verovatno dopao. Naime, najavio je da će, kada za to dođe vreme, preuzeti i reprezentaciju Italije.

''Mi smo ponosni Srbi, ali smo izabrali Milano i Italiju za dom, iako moja najstarija ćerka studira u Londonu, a mlađa zajedno sa suprugom su sa mnom u Minhenu.

Reprezentacijua Italije? Jednog dana, siguran sam, to će se dogoditi, ali još nije vreme. Radimo dobar posao u Srbiji, napredujemo kao grupa, na prvom mestu su poštovanje i zajedništvo. Ako su nepristojan prema saigračima, bez obzira na poziciju nema mesta za tebe. Izašao si.

Mi smo jedno i to se vidi. Nije lako voditi i klub i reprezentaciju. Umor je neizbežan, ali tvoja svrha pomaže da se do savlada", objašnjava Đorđević, a prenosi italijanski portal ''Basketnet.it''.

Govoreći o radu u svom sadašnjem klubu, Bajernu iz Minhena, Đorđević ističe sjajne uslove koje tamo ima za kvalitetan rad, kao i sve veće interesovanje navijača.

''Tek kada dođete tamo, shvatite veličinu brenda kakav je Bajern. Bajern želi da se dalje razvija kako bi se takmičio na visokom nivou u Evropi, ali bez preteranih investicija. Cilj je da nemačka liga postane 'broj 1' u Evropi do 2020. godine. Taj projekat je počeo pre deset godina i rezultati se vide. Hale su pune, mi smo prošle godine imali 6.100 navijača u proseku po utakmici'', otkriva Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 03.01.2018
16:03

Nemacka liga da bude najbolja u Evropi? To se u kosarci nikad nece desiti, ne dok je Spanaca, Grka, Rusa i Italijana.

avatar
RUSKI CAR
Tuesday, 02.01.2018
21:03

Do 2020 nećete biti ni u Top 5 liga, ali ako nastavite da ulažete, možda ćete 2030 biti.

avatar
Tuesday, 02.01.2018
20:13

Sale internacionale ... trn u oko navijaca FMP-a i njihovog vodje iz Zeleznika koji ovakvog coveka nazivaju ustasom ... samo jos u ovoj SNS Dembeliji gde vladaju pajaci i time se dice ... SALE LEGENDO PARTIZANA , JUGOSLAVIJE i danas SRBIJE !!!