Sale rekao svoje, Bobi je na potezu!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.05.2016.
00:32
Izvor: Sportske.net, politika.rs

Nedugo posle objavljivanja šireg spiska za kvalifikacije, selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević izneo je svoj stav u vezi sa situacijom oko mogućnosti nastupa Bobana Marjanovića.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Na Đorđevićevom širem spisku nalazi se ukupno 24 košarkaša, možete da ga vidite OVDE, a ono što ovdašnju košarkašku javnost najviše zanima, jeste da li će Boban Marjanović moći da nastupi u kvalifikacijama.

Podsetimo, centar San Antonija će tokom održavanja kvalifikacionog turnira u Beogradu biti u svojevrsnom ''vakuumu'' po pitanju ugovora, s obzirom da mu ugovor sa Sparsima ističe 1. jula, a novi može da potpiše najranije šest dana posle toga, što bi praktično značilo da će u kvalifikacijama za Rio igrati bez osiguranja.

Ipak, selektor Đorđević veruje da to neće biti problem, jer je dobio uveravanja iz San Antonija da će mu Marjanović biti na raspolaganju

''Svi naši igrači imaju čiste situacije u svojim klubovima. Trener San Antonija Greg Popović želi da njegovi igrači nastupaju u svojim reprezentacijama, jer smatra da je to dobro za njegov tim'', izjavio je Đorđević za ''Politiku''.

Shodno tome, selektor je zauzeo i sledeći stav o tome ko može da se nada nastupu na Olimpijskim igrama.

''Moj stav je da onih 16 koji se okupe uoči kvalifikacija imaju pravo da se nadaju da će igrati i u Riju ako se plasiramo'', jasan je Đorđević.

Dakle, s obzirom da u San Antoniju nemaju ništa protiv Bobijevog nastupa, a imajući u vidu Đorđevićev stav, jasno je da sada od odluke Bobana Marjanovića zavisi da li ćemo ga gledati u dresu Srbije ovog leta.

Odnosno, moglo bi se zaključiti da ako Bobija ne bude bilo u kvalifikacijama, neće ga biti ni na Olimpijskim igrama?!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 22.05.2016
10:00

Njega bih najvise voleo da gledam u reprezentaciji. Da vidim totalnu doninaciju na centarskoj poziciji. Bobi, centar za pozicioni napad - Jokic, igra sa pokretljivim odlicno tehnicki potkovanim centrom - Raduljica, razbijac, velika energija. Dugo, dugo nismo imali ovako dominantnu centarsku poziciju. Jos Teo - majstor pasa i Jovic, konacno jos jedan plej koji zna da prenese loptu i ima pas. Nije toliko magican u napadu ali neuporedivo je bolji u odrani. Ajde Bobi, da ostali ne znaju kakvu taktitu da postavi za nasu centarsku liniju. Tri totalno razlicita tipa centara, milina

avatar
Surovi
Saturday, 21.05.2016
09:43

Ukoliko mu uprava Sparsa kaze neces igrati, Marjanovic nece igrati. Ni Popovic ni Raznatovic ni Marjanovic nece moci da uticu na to.

avatar
indija durot
Friday, 27.05.2016
15:58

Bobiju je istekao ugovor sa sparsima

avatar
Don.Mile
Saturday, 21.05.2016
09:25

logicno , realno , normalno ... pa da li ije fer da neki igrac iznese cele kvalifikacije i onda da neko uskoci na njegovo mesto kad dodje do prvenstva ?

avatar
Saturday, 21.05.2016
10:16

Kakve kvalifikacije?

avatar
čerčil Brod
Saturday, 21.05.2016
08:01

Bzz, jedno je kad igrac moze a ne zeli da dodje a drugo je kad je sprecen. Vise Bobi treba Srbiji nego Srbija Bobiju (sa aspekta kosarke naravno). Ne smemo biti osioni i tako lako se odricati igraca,narocito ne onih super kvalitetnih

avatar
Saturday, 21.05.2016
07:36

Ni slucajno da mu to ne padne na pamet, Bobi mora da igra u Brazilu!!!

avatar
Danijella
Saturday, 21.05.2016
05:03

Po meni skroz posteno.

avatar
Padinjak21
Saturday, 21.05.2016
04:20

Da je igrao u partizanu cekao bi ga do kraja!!!

avatar
Nikola Nikola
Saturday, 21.05.2016
01:36

Ovo je samo potvrda sledeće teze: ukoliko Miško bude želeo da Bobi igra - igraće, ukoliko ne - neće. Apsolutno podržavam ovo da na OI igraju oni koji ih i izbore preko kvalifikacija, što će reći da za Bobija nema OI, ako posluša Miška i ne pojavi se u sastavu za kvalifikacioni turnir. Pored toga što tu veliku ulogu igra moralni faktor, ipak je tu jako bitan i onaj taktički, jer Bobi je zaista, sa taktičke strane, veoma zahtevan igrač, kako za protivnike, tako i za svoju ekipu.

avatar
3x3
Saturday, 21.05.2016
01:23

Ocekujem da ne zaigra, mada svi znamo da bi bilo fantasticno po nas da moze da igra i da razvali protivnicke ekipe, kao sto je to radio u Evroligi kada ga niko nije mogao cuvati.