Sale priznao: ''Uživam uz Tea!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.09.2015.
22:11
Izvor: Sportske.net

Selektor ''Orlova'' ne krije impresioniranost onim što iz meča u meč na Evrobasketu pokazuje Miloš Teodosić.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegovi igrači možda imaju preveliku želju da sve reše u prvom poluvremenu i da su zato danas slabije odigrali prvo poluvreme protiv Češke, ocenivši da je to bila najteža utakmica na turniru.

"Očigledno je turnir težak, idemo utakmicu po utakmicu. Možda imamo preveliku želju da rešimo sve odmah u prvom poluvremenu. Ne možemo tako da igramo u četvrtfinalu. Moramo da budemo smireniji...

Ovo je bio jako težak korak, ovo je bila najteža utakmica. Bili smo nestrpljivi. Mi bismo da preskočimo sve, da odmah igramo finiš ili duel za medalju. Ovo je možda i najteže Evropsko prvenstvo"
, rekao je Đorđević novinarima u Lilu.


Srbija je pobedila sa 89:74, ali je do velike razlike došla tek u poslednjoj četvrtini, a selektor je bio pun hvale za pojedince iz svog tima.

"Česi su igrali sjajno. (Tomaš) Satoranski i (Jan) Veseli su pokazali klasu. Imali smo problema i sa (Blejkom) Šilbom, a onda je ušao Marko Simonović i zavezao ga. To je Simke, on može da presedi jednu utakmicu, pa onda da odigra ovako.

(Zoran) Erceg je odigrao zrelu utakmicu, a (Nemanja Bjelica) Beli ga je pratio svojim trojkama. (Miloš Teodosić) Teo je zaslužio rekord po broju asistencija na utakmici. Jedinstven igrač. Retko ko to ima. Stefan (Marković) je jedan od naših lidera. Svi prate njegovu energiju, uključujući i mene", rekao je Đorđević.

Selektor je čestitao Češkoj na svim partijama na Eurobasketu, ali je kazao da je samo jedan tim mogao da prođe, a onda je ponovo pohvalio Teodosića.

"Uživam u igri Teodosića. Neke stvari koje on radi, ja nisam video u životu. Zaslužio je sve što mu se dešava. Njegova vizija je neverovatna...

Idemo dalje sigurni u neke svoje kvalitete. Potrudićemo se da ispravimo greške. Ostalo je vrlo malo mesta da se treningom to sredi. Ovde smo gde smo hteli da budemo",
rekao je Đorđević.


Selektor je kazao da mu je sve jedno da li će Srbija u polufinalu igrati protiv Litvanije ili Italije i rekao da se ekipa bavi samo sobom.

"Ne razmišljamo o protivniku, mi se bavimo samo sa sobom. Ne zanima nas. Na meni je samo da spremim tim i da vrtim ko ulazi i ko izlazi", kazao je Đorđević.

Novinari su pitali selektora da li Srbija ima veće breme na ovom Evropskom prvenstvu.


"Kaže mi Stefan, sada imamo mnogo da izgubimo. Odgovorio sam im 'zar se ne vidite kako igrate, kako trenirate?'. Otvorio mi je malo oči, sada znam zbog čega imamo to neko nestrpljenje", rekao je Đorđević.

Marković je kazao da je znao da će biti teško igrati protiv Češke.

"Znali smo da će biti teško, videli smo kako su igrali protiv Hrvata. Imaju nekoliko sjajnih igrača. Morali smo da se koncentrišemo na sebe da bismo ih pobedili. Ostala su nam još dva koraka. Privilegija je igrati sa Teom. Od detinjstva smo zajedno. Kada njega krene, niko ne može da ga zaustavi. Stvarno je privilegija", rekao je Marković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 18.09.2015
02:00

Nas je Teo Jordan beo! :)

avatar
Dragan Stjepanovic
Wednesday, 16.09.2015
23:55

Uzasno je koliko Teo davi Bogdanovica. Kad su zajedno u petorci nijedna lopta ne ide na Bogdana. Ujedno i Djordjevic ga davi uveliko... zamisli prvu cetrvrtinu skoro da nije ni igrao. A evidentno je bilo da petorka sa Nedovicem i Bogdanom pravi razliku u nasu korist medjutim Djordjevic....

avatar
Thursday, 17.09.2015
00:16

Hahahhaha na cemu si?

avatar
ugren89
Thursday, 17.09.2015
08:09

Koji Bogdanovic? Nije se video celo prvenstvo. I kad je Teo u igri i kad nije. Bas ga nece. Kao da je izgubio na samopouzdanju

avatar
Veliki Lyon
Wednesday, 16.09.2015
22:52

I ja uzivam :D

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 16.09.2015
22:37
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 16.09.2015
22:20

NAPRED SRBIJA!