Sale odgledao snimak meča sa Špancima, ''pojavile se razne stvari''! Kako protiv Argentine?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.09.2019.
17:12
Izvor: Beta

Šta se to nije dobro videlo na terenu?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegovu ekipu protiv Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva čeka slična utakmica kao protiv Španije i istakao je predstojeći meč najznačajniji na šampionatu.

Reprezentacija Srbije je danas stigla u Donguan, mesto gde će se sutra od 13.00 igrati protiv Argentine u borbi za polufinale Svetskog prvenstva.

"Argentina igra lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije, Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima... Čeka nas slična utakmica kao što je bila protiv Španije", dodao je selektor Srbije.

Đorđević je naveo da su se, nakon pregledanog snimka utakmice protiv Španije, "pojavile razne stvari", neke situacije koje nisu videli, sudijske odluke.

"Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću. Videlo se i na terenu, posle slike i videa, nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno je bila namera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati", rekao je Đorđević.

On je istakao da njegova ekipa zna šta treba raditi u ovakvim situacijama.

"Moramo potpuno mirno da uđemo u sledeću utakmicu. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu", rekao je selektor Srbije.

Utakmica Srbija - Argentina igra se sutra od 13.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Monday, 09.09.2019
21:25

Sve zavisi koliko su momci motivisani.Zato nam nedostaje Teodosic, covek koji se nikad nije stedeo kad je reprezentacija u pitanju, bio pravi vodja ekipe.Mada je u ocajnoj formi vec dugo.

avatar
3x3
Monday, 09.09.2019
21:09

Bjelica igra ispod svih ocekivanja. U kontra ritmu je i nije smeo onoliko minuta da provede na terenu kad je vidno bio malodusan i bas los kako u napadu, tako i u odbrani. Neglediv je bio. Neverovatno mi zvuci kad ja izgovorim da bi mi juce Bircevic igrao pre Bjelice, ali eto, i to se desilo.

avatar
adidas forever
Monday, 09.09.2019
20:24

Kako to da nas nikada sudije nisu oštetile u vaterpolu? Svojim očima sam gledao bar 5-6 utakmica (što polufinalnih, finalnih, četvrtfinalnih) gde su nas sudije oštetile daleko više negoli u košarci protiv Španaca, neke od njih smo dobili, neki izgubili, ali nikada nisam ni od Dekija Savića ni od igrača čuo da smo oštećeni. Uvek je priča bila da smo sami krivi, da smo podbacili u fazi napada/odbrane, da smo morali bolje, bla, bla...

avatar
Marko HM
Monday, 09.09.2019
18:55

Srećno momci! Znanje imamo, kvalitet imamo, a moramo biti svesni i spremni na neujednačen kriterijum suđenja.

avatar
barbaroga
Monday, 09.09.2019
18:47

Sta kako? Treba pre svega dignuti nivo u odbrani. Jer mislim da svi moraju da daju maksimum jer ih Djordjevic dovoljno odmara i svima daje sansu. Nakon onih uvodnih izivljavanja na Filipincima i Angolom osetila se neka nonsalancija u igri pojedinih igrace, pre svega u odbrani. Kao da smo Dream team pa ce pobeda sama doci, a to tesko protiv jedne Spanije da moze. Kad su nas stizali i lomili rezultat Oriola kupio otpatke izmedju trojice nasih, Rubio dao dve trojke iz potpuno otvorenih pozicija. Da ne pricam o izgubljenim loptama. Znaci, maksimalno zalaganje i koncentracija, pre svega u odbrani. I Jokic malo da se spusti na zemlju, i Bjelica da odigra malo pametnije a ne da kao jedan od najstarijih i najiskusnijih sutira nerezonske trojke sa 10 metara. Cini mi se da je ovde Bogdanovic najzreliji igrac, uz Jovica. I da napomenem jos jednom da mi nismo nikakav Dream team jer ovde ima dosta limitiranih i mediocre igraca. Daleko je to od nekakve nedodirljive ekipe kao sto su nas predstavljali. Jel trebam da nabrajam samo neka imena: Bircevic koji igra tamo u nekoj osrednjoj nemackoj ekipi, Simonovic - borben ali igrac takodje za neku osrednju nemacku ekipu, Bobi greje klupu u NBA i povremeno ucestvuje u show programima da zabavlja siroke narodne mase po USA. Raduljica, ne znam da li je i koliko uopste i igrao prosle sezone, ali daleko od nivoa od pre par godina ... Lucic i Guduric neprimetni .... za ovog poslednjeg ne znam stvarno i sta ce on u NBA .... ali i pored svega ovoga opet imamo kvalitet za zlato, ali samo pod uslovom da se da maksimum na svakoj sledecoj utakmici.

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 09.09.2019
21:24

imas kvalitet za zlato ali nemas trenera za zlato...

avatar
Anthony
Monday, 09.09.2019
18:09

Ako ste gledali Saletovu izjavu za medije posle utakmice, bio je raspolozen, i nimalo zabrinut, mislim da je i sam znao da mora da dodje losa utakmica, a kad razmislim utakmica sa Spanijom i jeste bila najbolja utakmica za tako nesto, mozda je i planski uradjeno ovo, jer je veca nalozenost igraca u polufinalu, i mozda misli da cemo imati vecu sansu da izbacimo Amere tako... Verujem da nista nije slucajno... P.S. Pogledajte kako je vodio utakmicu juce, sedeo je mirno, nije se cimao, drao, a on ne vodi tako utakmice, on se na +50 protiv Angole i Filipina dere na sve oko sebe, vristi, vrsi pritisak na sudije

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 09.09.2019
18:55

ma on juce nije znao sta ga je snaslo, kao brzi voz da ga uhvatio...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 09.09.2019
23:43

Namerno smo izgubili od Spanije. Ok.

avatar
x90x
Monday, 09.09.2019
17:53

Postoje razne stvari, pocevsi od trenerske lekcije Skariola koji nas je procitao i apsolutno izdominirao nad Djordjevicem.
Da se razumeno, Ameri su svakako ubedljivo najbolja ekipa na prvenstvu (bez obzira na nase zablude), ali mislim da bi vece sanse imali u finalu nego u polufinalu.