Sale izašao pred novinare - Da li se ekipa oporavila i kako protiv Amera?

  • Autor: Beta

  • 11. septembar 2019.

  • 19:01

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Selektor reprezentacije Srbije pronovo pred novinarima, dan posle poraza od Argentine, a pred sutrašnji duel sa Amerikancima.

Sale izašao pred novinare - Da li se ekipa oporavila i kako protiv Amera?
Foto: Beta/AP Photo/Andy Wong
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da se njegova ekipa mnogo više spremala za meč sa Francuskom, ali da i pored toga protiv SAD želi da njegova ekipa igra hrabro, jer je to stvar ponosa i prestiža.

"Za nas veliki protivnik... Iskreno, spremali smo se za obe reprezentacije, mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti sutra.

Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućavala Olimpijske igre. Do toga neće doći.

Biće to utakmica za prestiž, utakmica za ponos, za pravi sportski rat. Moramo da je odigramo hrabro i pametno, kao i uvek do sada. Skoro uvek...", rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra će od 13.00 časova igraće meč za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini protiv SAD koja je poražena od sa 89:79 od Francuske.

"Ne treba da trošim reči, videli smo utakmicu Francuska i SAD. Francuska je odigrala mirnu, zrelu utakmicu, znali su tačno gde i kako da ih napadnu. Imaju mnogo atleta kao Amerikanci, iskoristili su iskustvo iz raznih liga, ne samo NBA, fantastičnom kontrolom priveli meč kraju", kazao je Đorđević.

Upitan koliko Srbija može da ima motiva, Đorđević je rekao da ima "maksimalan" motiv.

"Ne pričam o njima, ali naš će biti maksimalan. Svaka utakmica na SP je izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne znam zašto ne bi bila. Ove dve reprezentacije su slovile za favorite za borbu za medalju, nisu uspele da se dočepaju polufinala", ocenio je on.

O atmosferi u ekipi, selektor je rekao da je svima krivo zbog eliminacije u četvrtfinalu.

"Svima je krivo. Svi su želeli do poslednje kapi znoja pobedu. Svi mi smo radili celo leto za to, nije lako kada dođe rezultatsko razočarenje. Treba se dići, zatvoriti priču od juče koliko je to moguće, okrenuti se pripremi, želji, ponosu, tražiti najveću motivaciju za sutrašnji meč.

Odjeknulo je sve ovo.

Nije tek tako jednostavno kako ja to kažem. Nije!

Svako to proživljava. Svi nosimo ponos i tugu, radost na kraju krajeva. Za to radimo i zbog toga igramo. Tu treba tražiti motivaciju.

Treba se dići, maksimalno, jako, snažno, ponosno. Amerikanci su motiv sami po sebi. I oni su uzdrmani, i oni su bili usporeni. Bez sprinta, bez energije, bez žestine potrebne za igranje ovakve utakmice. Tako je bilo i Australija - Češka. Oseća se tenzija i značaj utakmice", rekao je selektor Srbije.

On je dodao da će Vasilije Micić ostati s ekipom do kraja prvenstva i pored smrti majke.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari