Sale izašao pred novinare - Da li se ekipa oporavila i kako protiv Amera?

Autor: Beta Beta
sreda 11.09.2019.
19:01
Izvor: Beta

Selektor reprezentacije Srbije pronovo pred novinarima, dan posle poraza od Argentine, a pred sutrašnji duel sa Amerikancima.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da se njegova ekipa mnogo više spremala za meč sa Francuskom, ali da i pored toga protiv SAD želi da njegova ekipa igra hrabro, jer je to stvar ponosa i prestiža.

"Za nas veliki protivnik... Iskreno, spremali smo se za obe reprezentacije, mnogo više za Francuze, misleći da ćemo ih sresti sutra.

Očekivali smo da bi nam ta utakmica omogućavala Olimpijske igre. Do toga neće doći.

Biće to utakmica za prestiž, utakmica za ponos, za pravi sportski rat. Moramo da je odigramo hrabro i pametno, kao i uvek do sada. Skoro uvek...", rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra će od 13.00 časova igraće meč za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini protiv SAD koja je poražena od sa 89:79 od Francuske.

"Ne treba da trošim reči, videli smo utakmicu Francuska i SAD. Francuska je odigrala mirnu, zrelu utakmicu, znali su tačno gde i kako da ih napadnu. Imaju mnogo atleta kao Amerikanci, iskoristili su iskustvo iz raznih liga, ne samo NBA, fantastičnom kontrolom priveli meč kraju", kazao je Đorđević.

Upitan koliko Srbija može da ima motiva, Đorđević je rekao da ima "maksimalan" motiv.

"Ne pričam o njima, ali naš će biti maksimalan. Svaka utakmica na SP je izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne znam zašto ne bi bila. Ove dve reprezentacije su slovile za favorite za borbu za medalju, nisu uspele da se dočepaju polufinala", ocenio je on.

O atmosferi u ekipi, selektor je rekao da je svima krivo zbog eliminacije u četvrtfinalu.

"Svima je krivo. Svi su želeli do poslednje kapi znoja pobedu. Svi mi smo radili celo leto za to, nije lako kada dođe rezultatsko razočarenje. Treba se dići, zatvoriti priču od juče koliko je to moguće, okrenuti se pripremi, želji, ponosu, tražiti najveću motivaciju za sutrašnji meč.

Odjeknulo je sve ovo.

Nije tek tako jednostavno kako ja to kažem. Nije!

Svako to proživljava. Svi nosimo ponos i tugu, radost na kraju krajeva. Za to radimo i zbog toga igramo. Tu treba tražiti motivaciju.

Treba se dići, maksimalno, jako, snažno, ponosno. Amerikanci su motiv sami po sebi. I oni su uzdrmani, i oni su bili usporeni. Bez sprinta, bez energije, bez žestine potrebne za igranje ovakve utakmice. Tako je bilo i Australija - Češka. Oseća se tenzija i značaj utakmice", rekao je selektor Srbije.

On je dodao da će Vasilije Micić ostati s ekipom do kraja prvenstva i pored smrti majke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vidicnemanja
Wednesday, 11.09.2019
19:46

Nije problem u igracima nego u formi koja je u padu.Za to je kriv selektor koji je naterao igrace da igraju pripremne utakmice kao da su finalne i oni su prerano usli u formu koja je potrebna za zavrsnicu sp a ne za grupnu fazu.Od utakmice protiv Italije forma pocinje vrtoglavo da pada,energija i fizicka snaga se prepolovila tako da je ostala samo zelja za pobedom.Isti ovakav scenario je bio na ep pre nekoliko godina kada je Spanija osvojila prvenstvo kao treca u grupi a mi smo ispali od Ceha iako smo deklasirali sve u grupnoj fazi.Dakle,selektor ne vodi racuna o formi tima i zato je kriv iskljucivo on za debakl.O nedefinisanoj poziciji Jokica u timu da ne pricamo

avatar
Čeki
Wednesday, 11.09.2019
23:05

Pre koliko tacno godina i na kom EP? Jer poslednje EP smo igrali finale. A pre toga je bilo SP, tako da mislim da Sale nije bio selektor tad.

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 12.09.2019
09:21

Izvoni,pogresio sam,nije bila ceska iako je sa njima bilo mucenje nego Litvanija nas je izbacila

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 12.09.2019
09:13

2015 godina,Srbija,Spanija,Turska,Italija,Nemacka,i slabi Island.Spanci lepo namontirali da budu treci zbog lakseg prolaza dalje a mi zapeli pa sve tukli i preforsirali se i sa Cesima pukli

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 12.09.2019
09:09

Na prvenstvu pre toga kad je spanija osvojila a jedva prosla grupu jer smo ih,kao i ostale u grupi tukli.To je bila grupa sa jakim reprezentacijama,grupa smrti.Sale je bio selektor normalno.2014 ili 15 godina,da ne trazim po internetu.Od spanaca je barem to trebao da nauci,od Noleta takodje,forma se gradi i nadogradjuje da bi u finisu prvenstva bila najbolja.Igraci nisu zaboravili kosarku ali su se preforsirali u pripremi i grupnoj fazi,forma je u padu i tesko se zaustavlja i podize

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 12.09.2019
00:55

Kad smo ispali od Ceha na EP?
2017--izgubili finale od Slovenije
2015-izgubili polufinale od Litvanije, u borbi za trece mesto pobedila nas Francuska
2013-izgubili 1/4 od Spanije
2011--izgubili 1/4 od Rusije
2009--izgubili finale od Spanije
2007--ispali u grupama (poraz od Rusije, Grcke i Izraela)
2005--ispali od Francuske u doigravanju za 1/4
2003--ispali od Litvanije u 1/4
2001-osvojili EP
....

Lebati koja je to godina kada smo izgubili od Ceske?

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 11.09.2019
19:23

Selektor jos najvise nekoliko dana ako Bog da.

avatar
babaroga
Thursday, 12.09.2019
07:49

Bravo. Nije ni trebao da bude selektor.