Sale i Birča pred novinarima - Gde je ''Azurima'' slaba tačka?

Autor: Beta Beta
utorak 03.09.2019.
14:27
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegova ekipa zna gde treba "da gađa" selekciju Italije u predstojećem meču na Svetskom prvenstvu u Kini.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Srbije u sredu od 13.30 igraju protiv Italije meč trećeg kola Svetskog prvenstva u Kini.

"Spremamo se za Italiju, najvažniju utakmicu u ovom trenutku, najvažniju u našim karijerama. Sve je jasno. Značiće nam mnogo što smo već igrali dva puta protiv njih. Pobedili smo u oba navrata, ali nijednom ni mi, ni oni nismo bili kompletni. Siguran sam da nas čeka dobra utakmica", rekao je Đorđević, preneo je KSS.

I Srbija i Italija su u prva dva kola upisale ubedljive pobede, pa će sutrašnji meč odlučivati o tome ko će biti pobednik Grupe D.

"Mislim da znamo gde treba da ih gadjamo. Imamo našu igru, treba da uložimo odredjenu snagu. Znamo da su izvanredni šuteri, da su u dobroj formi, otvorili su prvenstvo sjajnom šuterskom serijom.

Belineli, Datome, Galinari, Heket, Dela Vale... Svi oni mogu da dodaju kvalitet šutu. Djentile će nas napasti na niskom postu. Dosta su atletski snažni, ne i toliko visoki. Tražiće udvajanjima rešenja na našim centrima. Znamo šta nas čeka", rekao je Đorđević.

Selektor je naveo da je pohvalio svoje igrače za ozbiljnost na utakmicama protiv Filipina i Angole.

"Pritisak je nešto sa čim svakodnevno živimo. Bilo bi loše da nema tog pritiska, jer onda znači da ne igramo za nešto što nam je jako značajno",
rekao je Đorđević.

Srpski košarkaš Stefan Birčević rekao je da nacionalni tim može do pobede ako bude igrao svoju igru.

"Prva jača utakmica na ovom prvenstvu, jako bitna za nas kako bismo završili kao prvi u grupi, da bismo dočekali tu drugu fazu sa pobedom više koja je jako bitna za plasman u četvrtfinale.

Znamo Italiju i šta nas čeka, igrali smo dva puta sa njima. Fizički su jaki, imaju dosta NBA igrača, ali ako mi budemo igrali našu odbranu i timski u napadu mislim da možemo da dodjemo do željene pobede", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke