Sale: "Francuska - najbolja provera pred turnir"

Autor: Beta Beta
petak 24.06.2016.
14:31
Izvor: Beta

Optimizam u rečima Aleksandra Đorđevića pred utakmicu sa Francuzima.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Morgano
FIBA/Ciamillo-Castoria/Morgano

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je utakmica sa Francuskom odlična provera pred predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre i istakao da ga najviše raduje to što ima složan tim.

"Utakmica sa Francuskom je najbolja provera jer su oni jedna od tri najbolje reprezentacije u Evropi u poslednjih desetak godina. To su za nas uvek fantastične utakmice bez obzira što su prijateljske, jer se na kraju uvek zakuva i obe ekipe žele da pobede", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Srbije sutra od 21 čas u Beogradskoj areni igraju prijateljsku utakmicu protiv Francuske. To je druga utakmica dve ekipe za četiri dana, pošto su košarkaši Srbije u utorak u Bersiju pobedili sa 79:77.

Đorđević je pozvao navijače da sutra ispune Beogradsku arenu jer, kako je rekao, on i igrači žele i njima da pokažu kako se bore za boje Srbije.

"Imamo zacrtan plan ispred sebe, momci rade sa mnogo želje i punog srca, ozbiljno su shvatili šta je pred nama. Zadovoljstvo je raditi sa njima, ući u salu i biti okružen momcima. Svakog dana me sve više raduju jer kada čovek ispred sebe ima tim, a kažem tim velikim slovima, to je veliko zadovoljstvo za jednog trenera", naveo je on.

Đorđević je dodao da bi posle utakmice sa Francuskom i naredne prijateljske protiv Grčke, bio zadovoljan da vidi da su pojedini detalji u igri poboljšani i da želi da, kao i do sada, ceo tim učestvuje u utakmici od početka do kraja.

"Želim da vidim skakanje sa klupe, u Parizu su igrači od prvog trenutka učestvovali u utakmici i to je stvar koja mi se jako dopada. Voleo bih da sačuvamo to zajedništvo, ovi momci nisu egoisti i rezultat tima je svakom od njih najbitniji", rekao je on.

Novinare je zanimalo kakva je trenutno situacija sa povredjenim igračima Nemanjom Bjelicom i Milanom Mačvanom.

"Bjelica danas dolazi u Beograd i doći će direktno sa aerodroma na trening. U stalnom smo kontaktu, raduje me što su dobro obavljene terapije i što se njegova noga polako vraća u normalu. Sa naše strane nemamo prava na pritisak jer ga želimo 100 odsto spremnog. Što se tiče Mačvana on je sa nama, radi sa longetom, radi sa loptom šta god može. Iako nije bio sa nama u proteklom periodu on dobija sve informacije, on je jedan od momaka koji ima košarkašku i ljudsku inteligenciju i koji će brzo da udje u celu priču", rekao je selektor.

Na pitanje o Bobanu Marjanoviću, koji ne želi da igra za reprezentaciju na kvalifikacionom turniru u Beogradu, Đorđević je prvo rekao da nema komentar, a onda je dodao: "Čemu više to?".

"Sve znamo o tome i ne znam šta bih vam rekao", rekao je on.

Selektor je naveo da stručni štab prikuplja informacije o Portoriku i da će ekipa biti spremna za taj prvi duel na turniru u Areni, koji počije 9. jula.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da su utakmice sa Francuskom dobra provera.

"Nemamo mnogo vremena za pripremu ekipe zato je Francuska jako dobra provera. Nadam se da ćemo našoj publici pokazati dugogodišnji rad sa selektorom. Vidi se da je svake godine sve lakše da se uklopimo i da i dalje vlada dobra atmosfera u timu", rekao je on.

Bogdanović je noćas na draftu u NBA ligi iz Finiksa zamenjen u Sakramento.

"Stvarno ne znam mnogo o tome ali ako se to desi, a nadam se da hoće, čast mi je što ću sarađivati sa Vladom Divcem", rekao je košarkaš Fenerbahčea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 24.06.2016
14:49

Teodosic, Markovic, Jovic, Nedovic, Bogdanovic, Zagorac ili Guduric, Kalinic, Simonovic (Bjelica), Bircevic (Macvan), Jokic, Raduljica, Stimac (*Marjanovic)

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 24.06.2016
16:09

To je to covece...

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 24.06.2016
18:56

Takodje , i ja bih zeleo Bjelicu , Macvana i Bobija na OI. Bez obzira da li ce Zagorac potpisati za Zvezdu ili ne trebalo bi da to mesto pripadne Guduricu. Ipak je Guduric odigrao 20+ utakmica Evrolige a neke je cak i resio. Simke bi bio kokrisniji reprezentaciji ali ja bih zeleo da gledam Dangubu kako igra u nacionalnom dresu , makar do povratka Bjelice odnosno na turniru.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 24.06.2016
16:55

Daj Boze da budu oni u zagradi, ja nisam bas toliko strog kao neki:-D

avatar
valdy
Friday, 24.06.2016
14:37

dokle više o Marjanoviću stvarno?neće da igra.Ne mora i to je to.Isto i sa Mačvanom.Treba ga izbaciti iz reprezentacije,a ne pisati o njemu svaki dan.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 24.06.2016
14:50

A sta ako je Macvan stvarno toliko povredjen kao sto ipak izgleda da jeste? Ne mogu bas da se porede ta dva primera.

avatar
valdy
Friday, 24.06.2016
15:32

Nije u tome poenta priče.

avatar
Steffi
Friday, 24.06.2016
14:55