Sale Đorđević posle smrti Đurića: ''Ceo život posvetio košarci i Partizanu''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.01.2018.
17:38
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je smrt nekadašnjeg košarkaša i predsednika Partizana Milorada Miketa Đurića veliki gubitak.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš, funkcioner i predsednik košarkaškog kluba Partizan Milorad Miketa Đurić umro je danas u 85. godini, saopštili su crno-beli.

"Veliki gubitak. Bio je čovek koji je ceo život bio vezan za košarku i Partizan, učestvovao u velikim uspesima kluba, na ovaj ili onaj način. Čovek koji je mnogo radio i svima koji su bili u Partizanu, kako igračima, tako i svima ostalima, mnogo pomogao i učinio za njih. Kako igrački, tako i ljudski", naveo je Đorđević u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

"Bio je čovek za koga su vezane mnoge lepe priče iz Partizana. Imao je veliku energiju, ceo život posvetio je košarci i Partizanu", rekao je Đorđević, koji je vest o smrti dobio u Minhenu.

Đurić je od pedesetih godina prošlog veka bio vezan za Partizan.

Nakon završetka igračke karijere, aktivno je učestvovao u stvaranju Partizana dugo godina radeći kao tehniko, sekretar, a jedno vreme i predsednik kluba.

Đurić je imao direktne zasluge za to što su crno-beli dres obukli Kićanović, Dalipagić, Divac i brojni drugi asovi, naveo je klub.

Djurić je osam godina bio član Predsedništva u Košarkaškom savezu Jugoslavije i deset godina član Registracione komisije.

I nakon povlačenja iz košarke, Milorad Miketa Đurić je ostao uz Partizan, koji je redovno pratio iz prvog reda dvorane "Aleksandar Nikolić".

Poslednji put, crno-bele je bodrio na meču protiv Cibone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke