Sale Đorđević: ''Pokazuje se ono što sam govorio...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.08.2019.
22:52
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Večerašnje izdanje našeg nacionalnog tima više zadovoljilo selektora u odnosu na meč pre dve večeri.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

I drugi put u tri dana, reprezentacija Srbije je bila bolja od Litvanije, a večeras su ''Orlovi'' trijumfovali u Kaunasu sa 95:91.

Ovo je četvrta pobeda reprezentacije Srbije u isto toliko odigranih pripremnih mečeva (Borac, Finska i dva puta Litvanija) uoči predstojećeg ''Mundobasketa''.

Za razliku od meča u Beogradu protiv Litvanije, selektor Saša Đorđević ima više razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju igra naše selekcije.

''Bez obzira što je ovo bila pripremna utakmica, mislim da je veoma važno da smo pobedili.

Pored toga, odigrali smo znatno bolje nego u Beogradu, ušli smo spremno od samog početka i polako ekipa dobija prepoznatljivu fizionomiju. Utakmica je ponovo bila fizički veoma zahtevna i nije ličila na prijateljsku, što je za nas dobro u ovom trenutku.

Dozvolili smo Litvancima mnogo ofanzivnih skokova i napravili neke 'naivne' faulove koji su im doneli slobodna bacanja. Na taj način se protivnik sve vreme vraćao u utakmicu, a u poslednjoj četvrtini uspeo da preokrene rezultat.

Posle tajm-auta smo uspeli da se saberemo, odigramo dobro, timski i dođemo do pobede. Zadovoljan sam što je naša reprezentacija posle mnogo vremena uspela da pobedi Litvance na njihovom terenu i to u fazi priprema u kojoj je njihov tim duže na okupu od našeg.

Dobro smo odgovorili na njihovu fizičku igru. Pokazuje se, kao što sam već govorio, da samo kroz mnogo zajedničkih treninga i napornog rada možemo da dođemo do potrebne forme za Svetsko prvenstvo'', zaključio je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke