Sale Đorđević odavno nije bio ovako ljut, šta je nedopustivo u reprezentaciji?

Autor: Darko Mitrović
petak 30.11.2018.
16:06
Izvor: Sportske.net, basketballsphere.com

Možda poraz sam po sebi i ne bi bio tako bolan, ali odnos pojedinih igrača prema dresu sa državnim grbom...

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

''Orlovi'' su danas poraženi u Tel Alivu od Izraela sa 83:74 i značajno zakomplikovali svoje šanse za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine.

Veliki broj grešaka u napadu, izgubljene lopte, loša igra i u odbrani, pogotovo tokom prve četvrtine kada smo primili 29 poena, ali i u nastavku, kada je Gaj Pnini uglavnom neometan pogađao trojke u seriji.

Posle svega, selektor ne samo da ne može da bude zadovoljan, nego je i veoma ljut na svoje pojedine igrače.

''U ključnim momentima nismo imali ideju kako da završimo meč. Mnogo izgubljenih lopti, posebno u poslednja tri minuta. Ljut sam na igrače što nisu shvatili da je svaki poen važan.

Tri poslednja tajm-auta smo o tome pričali. A nismo shvatili važnost.

Ovo je bio težak dan. Ponosan sam na trud, ali još nešto je moralo da se pokaže na ternu. Manjak kreativnosti je na kraju došao na naplatu. Nisu svih 12 igrača pokazali napor koji je potreban za ovakav meč. To nije dozvoljeno u reprezentaciji Srbije'', izjavio je Đorđević, a prenosi portal basketballsphere.com.

Podsetio je da je Izrael kvalitetna ekipša, koja protiv Nemačke imala i dvadesetak poena prednosti, a na kraju nesrećn izgubila.

Međutim, najvažnije je da se ekipa konsoliduje do Grčke, kako bi se bar u tom meču ostvari pobeda, iako su Grci do sada neporaženi.

''Znamo šta nemamo, da nam nedostaju NBA igrači, igrači iz Evrolige, a tu su i povređeni igrači. Ovo je potpuno drugi tim u odnosu na onaj koji je počeo kvalifikacije.

Svaku utakmicu imamo druge igrače. Jako je to teško. Grčka nas je pobedila na njihovom terenu. Nadamo se da možemo da ih pobedimo, ali pred nama je dug put'', zaključio je Đorđević.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hannibal Lecter
Friday, 30.11.2018
19:26

sve vise pokayujes da ne zasluzujes klupu reprezentacije... Prava slika tvog talenta su klupsku angazmani, jedva po par meseci...

avatar
neme
Friday, 30.11.2018
18:26

nedopustiva je takva kolicina menadzerskih igraca koji u repki peglaju CV .Jelovac bircevic peno radulja lazic dokovic i naravno gagic.jel ovo u skladu sa pravilima objavljivanja ili treba da ih pohvalim na pozrtvovanju.😆😆😆

avatar
Kori Volden
Saturday, 01.12.2018
01:45

Koga bi ti ? Sta fali Jelovcu ?

avatar
neme
Saturday, 01.12.2018
13:55

Sta fali coveku od 207 koji ima nula ofanzivnih nula defanzivnin skokova i svaku koju dobije frljne na kos pogledaj snimak hteo je da mu zalepi sljagu nije verovao da je takav mekusac.

avatar
Z
Friday, 30.11.2018
18:21

Ajmo sada jedna doza pljuvanja olimpijskog, svetskog i evropskog vicesampiona.......kakav smo narod😀

avatar
Monte_Kristo
Saturday, 01.12.2018
00:59

Bravo druze za komentar,slika i prilika naseg naroda,imaju pamcenje kao musice,a secam se da su ga ovako pljuvali u grupi kad smo imali skor 2-3,a na kraju srebro uzeli,pa ga dizali u nebesa

avatar
neme
Friday, 30.11.2018
18:20

Gagic peno jelovac bircevic pa koji su to igraci sta si ocekivao najsmesnije kad je izveo jelovca mislio sam sad ce sljaga.onda napade simonovica.frontmen metalike sa sve cuperkom fenomenalan u pravljenju faulova u napadu .pnini napunio baterije☺☺☺

avatar
Carina_11303
Friday, 30.11.2018
17:56

Peno se zbog frizure možda zbunio da je Đorđević, a Milosavljević kad krene sa loptom kao da je na treningu na kom se uči vođenje lopte. Izgledalo je nezgrapno i smešno.

avatar
ISTINA BOLI
Friday, 30.11.2018
17:23

Koje su ovo price,da probam na fudbal da prebacim,reprezentacija Izraela ima vrednost 3m eura,a OVA reprezentacija Srbije ima vrednost 40m eura i ljudi te ponize i ti pricas kako ti fale NBA igraci,a to se znalo od prve utakmice kvalifikacija. Los si trener druze u tome je problem,hvala sto su nam kosarku vratio gde joj je mesto,a sada se lepo povuci,prepusti nekome ko zna,a ti vodi nekog po svojoj meri,eto tipa Ulm.