Sale Đorđević je bio ponosan na Henesove reči, a evo šta sada kaže predsednik Bajerna

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.05.2018.
15:32
Izvor: Sportske.net

Smena je bila neminovna?

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Pre tačno mesec dana, selektor našeg nacionalnog tima Saša Đorđević oglasio se saopštenjem posle neočekivane smene u minhenskom Bajernu, sa kojim je ove sezone osvojio Kup, izborio polufinale Evrokupa, a u trenutku smene tim iz Minhena je zauzimao prvo mesto na tabeli Bundeslige.

Njegova ekipa jeste doživela par neugodnih poraza u tom periodu, od Darušafake i Albe, ali na smenu gotovo niko nije pomišljao.

To se ipak dogodilo, a ekipu je preuzeo Dejan Radonjić i za sada je uspešno vodi.

U pomenutom saopštenju, Đorđević je izrazio razočaranje zbog načina na koji je to smene došlo i ponašanja generalnog mendžera kluba Marka Pešića prema njemu.

Ali, kao svetao primer u celoj priči, Đorđević je tada izdvojio poruku podrške od strane Ulija Henesa, predsednika kluba.

''Uprkos svemu tome, hteo bih lično da zahvalim predsedniku Bajerna gospodinu Uliju Henesu koji je nekoliko dana pre moje 'suspenzije' s mesta trenera, javno izrazio zadovoljstvo zbog 'najbolje sezone u istoriji KK Bajern' (citiram), krunisane trofejom Kupa Nemačke.

Utoliko sam ponosniji kada znam da takve reči dolaze od samog predsednika, nekadašnjeg velikog šampiona. Kao neko ko je duže od 35 godina u vrhunskoj košarci, u kojoj sam osvajao sve trofeje sa klubovima i reprezentacijom, izuzetno cenim reči gospodina Henesa'',
poručio je, između ostalog, Saša Đorđević pre mesec dana.

Ali, danas je nemački ''Sport Bild'' preneo Henesove reči na temu smene srpskog stručnjaka da je ''rastanak sa Đorđevićem bio neizbežan, kako se ne bi ugrozio uspeh ove sezone''.

Henes je pritom napravio paralelu sa fudbalom i primetio da to ako je trener ''zvezda'' ne garantuje uspeh njegove ekipe.

''Čovek mora da vodi računa o tome da ne dovede trenera koji je zvezda, već nekog ko se integriše u grupu.

Navešću vam za to jedan primer iz fudbala: Žoze Murinjo je zvezda u Mančester Junajtedu, ali nije odveo klub ni korak dalje. Sve se uvek vrti samo oko njega", istakao je Henes.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Friday, 04.05.2018
15:23
avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Thursday, 03.05.2018
17:26

Kakav bezobrazluk Henesa.. Uporediti Djordjevića sa Murinjom je sramno..

avatar
M_85
Friday, 04.05.2018
15:24

Apsolutno. Sale je mnogo veci!

avatar
neme
Thursday, 03.05.2018
17:02

Henes lik je toliko pametan da prsti pored svog kesa u Byernu morali su mu reci sedi tu i ni reci vise da opet ne bi morao u zatvor zaduzio si nas kao igrac a nisi ni sta.