Sale Đorđević i Branko Lazić, oči u oči - Šta selektor očekuje od Zvezdinog ''ratnika''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.07.2017.
18:43
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Jedno od novih lica u našem nacionalnom timu na startu priprema za Evropsko prvenstvo biće i bek Crvene zvezde mts Branko Lazić. Možda i pravi ''džoker'' Saletovih ''Orlova'' na EP...

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Posle dugogodišnjeg iščekivanja da se nađe i na širem spisku selektora za nastup u reprezentaciji Srbije, Branko Lazić se svojim odličnim partijama u prošloj, trofejnoj Zvezdinoj sezoni, konačno izborio za ststus reprezentativca. I potpuno zasluženo!

Iako do sada nije bio u planovima selektora Aleksandra Đorđevića, Lazić u izjavi današnjem ''Žurnalu'' ne krije da je ovoga puta poziv očekivao. A kada je poziv stigao, Zvezdin momak za specijalne zadatke, sada ima još veći motiv da poverenje selektora i opravda tokom leta.

On ističe da je pripreme praktično već počeo, iako do okupljanja ''Orlova'' ima još deset dana i iako ga tek očekuje letovanje.

''Trening praktično nisam ni prekidao. I na moru ću nastaviti sa tom praksom. Cilj mi je da do 20. jula i početka priprema budem što bolje spreman'', izjavio je Lazić.

Zvezdin bek bi u reprezentaciji Srbije trebalo da nadomesti onu energiju koju je, pre svega u defanzivi, godinama imao Stefan Marković, a koji se posle Olimpijskih igara oprostio od daljeg učešća u nacionalnom timu.

Na tu temu je Lazić već razgovarao sa Đorđevićem i selektor mu je jasno stavio do znanja šta se od njega očekuje.

''Objasnio mi je razloge zbog kojih se odlučio za mene i poručio da očekuje da isto te kvalitete pokažem u reprezentaciji. Svi dobro znaju šta su moji najjači aduti i zbog njih sam i dobio poziv. A, to su energija, odbrana, agresivnost...'', izjavio je Lazić.

Ne sumnjamo da će Lazić sve to pokazati i u dresu reprezentacije Srbije, baš kao što je to godinama činio u Zvezdi. Ipak, pre Evropskog prvenstva treba da se izbori za mesto među 12 najboljih, a spisak trenutno broji 17 imena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MJ23
Tuesday, 11.07.2017
09:29

Bianconeri, sta ti ocekujes? da imas 5 Jordana u ekipi? pa ne ide to tako.. zna se vrlo dobro kako se ekipa selektuje. Ne mogu svih 12 igraca da ubacuju po 20p imaju po 20sk i 20as.. Nemoguce..nTo sto ti mislis da je Lazic levo smetalo u napadu samo govori o tome koliko pratis ovaj sport.nA i realno komentari su ti smesni.. nPa bas zato sto fantasticno igra u odbrani, sto se baca za svaku loptu i dize moral ekipi kad je najteze, MORA da bude u 12..nNavedi mi trenutno jednog igraca sa spiska koji igra bolje odbranu od Lazica? Covek pojeo pola Evrolige..

avatar
Joker777
Monday, 10.07.2017
00:08

Svakako je bolji od Milosavljevica i Lucica, trenutno, a pouzdan je i u odbrani i u napadu, ne trosi lopte .

avatar
Navijač Juventusa
Monday, 10.07.2017
15:42

U napadu dobro dodje sto ne trosi lopte, ali to je napadanje 4 na 5, sto je lose :')nA smatram da su i Lucic i Milo bolji od njega, ako se sve uzme u obzir. Pozz

avatar
Joker777
Tuesday, 11.07.2017
01:15

Lazicev dodatni plus, poslednjih par sezona igra jake utakmice u odnosu na Lucica i Milosavljevica i u tome je kljuc i prednost u odnosu na njih.

avatar
Joker777
Tuesday, 11.07.2017
01:10

Kad su bili u zenitu da, sad vec nisam siguran, imao je Lazic dobre role u napadu, kad preuzme sut uglavnom je siguran. Pozzzz

avatar
Professor
Sunday, 09.07.2017
20:44

Ima Branko da napuni dzepove protivnickim bekovima.

avatar
Zauvek Plavac
Sunday, 09.07.2017
20:01

Nadam se da će se dobro pokazati i da će ga Sale voditi na Evropsko, takav tip igrača nam je preko potreban.

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 09.07.2017
19:20

Nisam fan Branka i mislim da nije kvalitet za reprezentaciju, ali necu da sumnjam u Saleta.

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 10.07.2017
07:59

Brale, a ko jeste, ako nije Branko? U napadu može da doprinese šutem za 3 i nekim prodorom i to je ok. Ali zato boljeg odrambenog igrača od njega nemamo.

avatar
Navijač Juventusa
Monday, 10.07.2017
15:41

Nisam ubedjen u taj sut za 3, stavise mislim da je gori i od Pefijevog (koji je bio ocajan), a lik je odlican u odbrani, istina, ali nije ovo rukomet da moze da uskoci cim protivnik uzme loptu :) Sve u svemu, manjak kvaliteta u drugim oblastima mi nadvladava taj odbrambeni plus :))

avatar
MJ23
Monday, 10.07.2017
09:19

Izvini File Dzeksone, nismo te prepoznali..