Sale Đorđević, dan posle - Rečenica koja sve objašnjava?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.09.2019.
22:07
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Rastanak se primakao, sledi zajednički povratak iz Kine, a onda...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Za reprezentativce Srbije Svetsko prvenstvo u Kini završeno je juče, utakmicom za peto mesto protiv Češke, koju smo dobili rezultatom 90:81.

Svi smo se nadali da će današnji dan ostati upisan zlatnim slovima u istoriji našeg nacionalnog tima, ali su umesto Saletovih ''Orlova'' danas na sceni bile neke druge reprezentacije, na čelu sa Španijom, novim pvakom sveta.

Slobodno vreme, sada već bivši selektor Aleksandar Đorđević iskoristio je za posetu turističkim atrakcijama Pekinga.

''Prvi put sam prošetao do grada otkad smo u Kini, bili smo da vidimo Zabranjeni grad. Fenomenalno'', istakao je Đorđević u razgovoru za ''Novosti''.

Naravno, i novinare i celokupnu ovdašnju javnost više interesuje nešto drugo, svi želimo da nam Sale otkrije još nešto o razlozima neostvarenog cilja na ''Mundobasketu''.

Detaljniju analizu će ostaviti za period posle povratka u Beograd, a za sada, izgovorio je rečenicu koja objašnjava suštinu.

''Ovo možete da napišete: imali smo vatru u srcu, ali nismo imali mir u glavi. Jedno bez drugog ne ide. Da biste ostvarili rezultat morate ovde da budete mirni'', poručio je Sale.

Sutra je dan za povratak iz Kine, izuzev za Vasu Micića, koji se zbog smrti majke odmah posle meča sa Češkom zaputio u Beograd.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 16.09.2019
11:29

Ljudi, vodili su nas treneri sa boljim statusom i postizali slabije rezultate. Reprezentacija i selektorski posao su specifični. Sale je živeo sa reprezentacijom i za reprezentaciju i kao igrač i sad kao selektor. Utisak je da je napravio i dobar izbor i dobru atmosferu. Možda nije vodio dobro ove utakmice, možda bio i malo zaleđen i nije reagovao, nije obraćao dovoljno pažnje i spremio specijalne odbrane za igrače kao što su Rubio, Ljulj, Kampaco, koji su na svim utakmicama bili motor svojih ekipa. Možda smo bili malo nadmeni i nisu nas interesovali svi oni, jer smo mislili da je dovoljno da igramo svoju igra. A naša igra je zahtevala - šut. Šut više igrača, ne samo jednog. Šut - širi protivničku odbranu, moraju svima da izlaze na šut i stvara se u reketu prostor i za utrčavanja i za centre, a tu smo bili dominantni. Naši igrači su se odjednom uplašili promašaja. Niko da šutne, nego nekakva morska dodavanja, gubici lopti, pokušaji da se na silu dođe do zicera... Skupljali su se u reketu a Bogdanovića udvajali i to im je sve vreme donosilo rezultat. Sale je možda i pokušao da se tome suprotstavi, ali izgleda da igrači nisu bili spremni na takve situacije. Da li je to neka greška u pripremama igre i taktike, psihološkim, tempiranju forme...? Najbolje na SP smo odigrali sa Česima za 5. mesto - drugo poluvreme, dok je prvo bilo na nivou utakmica sa Španijom i Argentinom. Ljudi, možda i ne treba previše oplakivati, Španci i Argentinci su bili bolji, pobedili nas ubedljivo, i niko nije kriv. Nadigrali su nas, igrom, taktički, boljim šutom i ulazima, agresivnošću. Bilo je i sudijskih grešaka, dosta, ali, bili su bolji... Peto mesto je neuspeh ovog tima, ali fantastična pozicija za Srbiju u bilo čemu. Potpisao bih da u svim oblastima života budemo deseti, čak i dvadeseti na svetu. A ako je tako, kako onda negde da pljujem na peto mesto?

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 16.09.2019
11:12

Imali smo mozda najbolji tim, ali na zalost nismo imali trenera.

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 16.09.2019
08:50

Svaka cast Sale, doneo si nam mnogo uspeha i hvala tu na tome. Mislim da je
vreme za promene, sve najbolje u daljoj karijeri

avatar
Carina_11303
Monday, 16.09.2019
06:48

Da je bilo vatre ne bi Jokic, Raduljica, marjanovic i milutinov dozvolili da ih sve izdominira Skola. Jedini je vatru pokazao Bogdan i jedina svetla tacka cele ove grupe je on.

avatar
Љотићевац
Sunday, 15.09.2019
22:29

Имали смо све,осим доброг тренера.

avatar
Z
Sunday, 15.09.2019
23:11

Pa jeste.....srebro na SP, EP i OI je szvarno bzvz....daj da se vrarimo u period kada nismo ni igrali na turnirima

avatar
babaroga
Monday, 16.09.2019
06:56

To je opravdanje za devojcice. A ja sam umoran vise da pojasnjavam. Ljoticevac je u pravu.

avatar
Mani2
Monday, 16.09.2019
00:13

Imali smo trenera, igraci nisu imali volje ni zelje