Sale će na fajnal-foru primeniti recept iz reprezentacije

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.05.2019.
16:01
Izvor: Sportske.net

Ponovio je Aleksandar Đorđević rečenicu koju je često izgovarao kada je Srbija ulazila u završnicu velikih takmičenja.

virtus.it
virtus.it

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izneo je svoja očekivanja pred početak fajnal-fora FIBA Lige šampiona.

Đorđević je na početku zajedničke konferencije za medije čestitao kolegama iz ostalih klubova i izrazio zadovoljstvo što će moći da vodi Virtus na završnom turniru.

"Pre svega želim da čestitam mojim kolegama, smatram da su zaslužili ovo. Za mene je velika čast što sam deo ovog fajnal-fora. Virtus je u dobroj poziciji, u prilici smo da se borimo za trofej i to je naš cilj, zbog toga smo ovde", rekao je Đorđević.

On je ponovio nešto što je često izgovarao pred srpskim novinarima koji su prethodnih godina pratili reprezentaciju.

"Jedini način na koji ja pristupam ovakvom takmičenju jeste sa radošću, entuzijazmom, osmehom na licu, miru u glavi i vatri u srcu. Ništa više", dodao je Đorđević.

Virtus će u polufinalu fajnal-fora igrati protiv Brose Bamberga, ekipe koju Sale Đorđević odlično poznaje, imajući u vidu da je jedno vreme vodio minhenski Bajern.

"Oni su sjajan tim, a pre svega sjajan klub. Smatram da zaslužuju kredit za sve ono što rade prethodnih godina. Nekoliko sezona unazad dominirali su u Bundesligi, osvojili mnogo trofeja, igrali Evroligu na najvišem nivou. Poseduju sjajne igrače, sjajan sistem, trenere i organizaciju i sve to ih je dovelo ovde. Na fajnal-foru ne možete da budete ako ne posedujete pomenute stvari. Mislim da imaju mnogo iskustva i da znaju kako se igraju ovakve utakmice, ali i mi imamo ruke koje ćemo staviti na sto kada utakmica počne", zaključio je trener Virtusa.

Prvi polufinalni meč fajnal-fora FIBA Lige šampiona igra se u petak od 18.30, a snage će odmeriti Virtus Bolonja i Brose Bamberg.

Drugi polufinalni par čine Tenerife i Antverpen, a njihov meč počinje u 21.15. Finale je na programu u nedelju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke