Šakota zadovoljan trijumfom, ali ne sasvim, objasnio dolazak trojice pojačanja!

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.01.2020.
22:29
Izvor: Beta

"Crveno-beli" ostvarili veoma ubedljivu pobedu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene Zvezde Dragan Šakota rekao je posle večerašnje pobede nad Bajernom da se njegova ekipa dobro pripremila za meč, kao i da nije očekivao ovako ubedljivu pobedu.

"Za večerašnji meč imali smo više vremena da se pripremimo i uigramo. Mislim da smo mnogo toga pokazali i nemam šta da zamerim ekipi. Ovo je bila zaslužena pobeda, koja je došla pre kraja, iako se mi spremamo za izjednačenu borbu"
, rekao je Šakota novinarima posle meča.

Zvezda je pred punom Beogradskom arenom s 93:63 pobedila Bajern Minhen u 17. kolu Evrolige.

"Mislim da nismo imali mnogo propusta večeras, ali siguno nismo imali fluentnost sa svim igračima. To je ono što želim da malo poboljšamo, kao i igru ispod koša, jer sada već imamo igrače za to. Sve to bi moglo da se unapredi kako ne bismo zavisili samo od šuta i odbrane. Naravno, balans u napadu i odbrani je najbitniji. Sve je večeras dobro izgledalo, ali uvek težimo boljem", rekao je on.

Na pitanje novinara kako se odlučuje koji igrači će imati veću minutažu i ko će biti u sastavu, Šakota je rekao da mora da donosi teške odluke usled velikog broja mečeva u dva bitna takmičenja.

"Ne razmišljamo mi o igraču koji sedi sa strane, normalno da svako želi da igra, ali moramo da razmišljamo da nosioci igre ne uđu preterano u minutažu, to je problem svih timova u Evroligi... Zna se kada se gleda i broji rezultat, a to je kraj"
, kazao je Šakota.

Upitan o nedavnim pojačanjima "crveno-belih", Marku Jagodiću Kuridži, Vladimiru Štimcu i Kevinu Panteru, on je kazao da su pojačanja bila neophodna.

"Mi smo imali prelaz koji je kratko trajao. Ti igrači su bili preporučeni, pogledao sam liste, videli šta nam treba i gde imamo duži period problem... Kuzmić nije onako kako smo očekivali od početka, trebao nam je efikasniji igrač ispod koša, i to smo dobili u Štimcu. Marko Jagodić ima energiju, dokazao je u utakmicama u ABA ligi da zaslužuje da dobije veću priliku u životu. Panter jeste moja ideja, jer smo rekli da nam fale bekovi i ukazala se šansa da izađe iz ugovora", rekao je Šakota.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke