Šakota: "Treba biti spreman i iskoristiti šansu ako se ukaže"

Autor: Beta Beta
sreda 11.03.2020.
15:16
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde najavio meč u Madridu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je danas da njegova ekipa treba da bude spremna da iskoristi šansu ako joj se ukaže protiv Real Madrida.

"Analizirali smo Real, pričali smo dosta na tu temu, igrali smo i neke velike utakmice kao što je bila ona protiv Barselone gde nam možda niko pre utakmice nije davao nikakve šanse, pa je na kraju bilo sasvim drugačije. Tako da, treba biti spreman da se iskoristi šansa. Činjenica je da ti timovi kada igraju na maksimumu, onda su naše šanse umanjene", rekao je Šakota za sajt kluba.

Zvezdini košarkaši će sutra gostovati Real Madridu u 29. kolu Evrolige.

"Možemo da kažemo za neke utakmice u ABA ligi da smo mi glavni favoriti i da od nas puno zavisi, ali ovo su ipak timovi gde mnogo više zavisi od njih nego od nas, ali to nas nikako ne bi trebalo sprečiti da damo sve od sebe i da se borimo. Kažem, ako se desi neka šansa, kao što je bila ona u Barseloni, očekujem da ovoga puta budemo pametniji i da igramo tu najznačajniju odbranu dobro i najznačajniji napad pametno", naveo je trener Zvezde.

Tema razgovora sa Šakotom bila je i situacija oko koronavirusa.

"Sport je jedna od stvari koje trpe. A, trpi ekonomija, trpe ljudi, mnogo je štete naneto, razume se, na svim aspektima. Ali, ako već pričamo o tome dolazimo u situaciju da neka takmičenja postaju neregularna jer sada imamo veliki broj zemalja koji se odlučuju da igraju bez publike... Ne znam kako će se to završiti, nije baš prijatno", istakao je Šakota.

Utakmica Real Madrid - Crvena zvezda igraće se sutra od 21.00 u prestonici Španije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke