Šakota pred Krku: "Poraz u Novom Mestu dodatan motiv"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 05.01.2020.
13:30
Izvor: Sportske.net

U Beograd stižu Slovenci.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde se nakon velike pobede nad Bajernom u Evroligi vraćaju obavezama u ABA ligi.

Zvezda u ABA ligi "zatvara" 14. kolo utakmicom sa Krkom u hali "Alekandar Nikolić", meč koji počinje u ponedeljak od 17 časova je prilika za "osvetu" zbog poraza u Novom Mestu.

"Svima je jasno da je taj poraz u prvom delu koji se dogodio u Novom Mestu, osim samog poraza izazvao neke loše stvari kojje su se dešavale nakon toga. Sada je to iza nas, ali zato imamo obavezu, dodatni motiv, i nemamo ni jedan razlog da potcenimo ekipu Krke. Odigrali su neke jako dobre utakmice ove sezone, videli smo i protiv ekipe FMP-a da su bili na korak od pobede kao gosti, znači ozbiljan tim, protiv koga ćemo morati da odigramo dobru utakmicu u kojoj naravno želimo pobedu", rekao je trener "crveno-belih" Dragan Šakota u izjavi za klupski sajt.

Prvotimac Crvene zvezde Dejan Davidovac smatra da je ključ uspeha protiv Krke odbrana.

"Očekuje nas meč sa Krkom, ekipom koja je dugi niz godina u ABA ligi, i zna kako se igraju ove utakmice u regionalnom takmičenju. To znači da znaju da iskoriste i bilo kakvo opuštanje od strane protivnika, koji je na 'papiru' jači, ili su ga proglasili favoritom. Uostalom, dovoljan motiv nam je podsećanje na utakmicu u prvom delu sezone u Novom Mestu. Zato ovu utakmicu moramo da odigramo vrlo čvrsto jer nam odbrana donosi dosta toga pozitivnog  u našoj igri. Oko naše pozicije u ABA ligi je sve rečeno, i zato je svaka utakmica i pobeda od velike važnosti",  rekao je Davidovac.

Nakon ovog duela, Zvezda putuje u Lion na meč sa Asvelom, a narednog ponedeljka gostuje ekipi Mege u Hali sportova na Novom Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke