Šakota otkrio, hoće li Zvezda kalkulisati?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 02.03.2020.
10:42
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" u mogućnosti da biraju rivala u plejofu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota istakao je zadovoljstvo ubedljivom pobedom svog tima nad Cedevita Olimpijom u 20. kolu ABA lige.

"Čestitke igračima za pobedu koja je ostvarena ubedljivo. Nadoknadili smo razliku iz Ljubljane, što je bio jedan od zadataka. Početak je bio baš kako treba. Jedini problem koji smo imali u prvom poluvremenu jeste ofanzivni skok protivnika, ali i to smo kasnije sredili. Ovo je ekipa koja igra brzu košarku, izdržali smo sva iskušenja i priveli kraju meč. S optimizmom gledam na preostala dva kola", kazao je strateg "crveno-belih".

Zvezda je u situaciji da može da izabere treće ili četvrto mesto, odnosno Budućnost ili Partizan kao rivala u plejofu.

"Ne možemo da izbegnemo najbolje ekipe. Nema kalkukacija. Objektivno do danas je postojala opasnost da se ne plasiramo u plej-of. Imali smo slučaj Primorske koja je bila daleko ispred nas donedavno, a oni su sada i dalje u poziciji za plej-of, uprkos svim izmenama u timu. Nemamo šta da razmišljamo, idemo da igramo i borimo se", smatra Šakota.

Sa druge strane, trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac istakao je da njegova ekipa nije u zavidnoj situaciji.

"Nismo u dobroj poziciji i borićemo se. Sport piše čudne stvari. Idemo svaku utakmicu da pobedimo, sigurno da s ovakvom igrom teško je da bilo šta očekujemo, a na nama je da radimo i popravimo igru. Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, od prvog minuta nismo dobro stajali na terenu. Dozvolili smo Zvezdi da se igra i da se rastrči. Igrali smo premekano u odbrani, bez nekog rešenja u napadu. Stizali smo u drugom poluvremenu rezultat, pokušali da se vratimo, ali teško je bilo igrati tako protiv Zvezde, pogotovo u gostima", rekao je Golemac.

Crvena zvezda je usamljena na trećem mestu sa skorom 13-7, dok Cedevita Olimpija ima pobedu manje i lošiji međusoban skor od Zvezde. Isti skor imaju Mornar i Primorska.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke