Šakota očekuje veliku borbu u Lionu, šta se dešava sa Dženkinsom i Čovićem?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.01.2020.
12:41
Izvor: Sportske.net, KK Crvena zvezda

Strateg "crveno-belih" govorio i o dvojici košarkaša na koje najverovatnije neće moći da računa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde putuju u četvrtak u ranim popodnevnim časovima za Lion, gde ih u petak očekuje meč 18. kola Evrolige sa Asvelom.

Trener Dragan Šakota istakao je da je naredni rival "crveno-belih" veoma fizički dominantna ekipa, ali je i otkrio šta se dešava sa Čarlsom Dženkinsom i Filipom Čovićem.

"Fizički izuzetno snažna ekipa. U svakom duelu, od plejmejkera do centra, sve je bilo u kontaktu, koristili su veliku energiju, često se menja petorka. Na kraju taj prvi meč u Beogradu i zavšili su na taj način sa dve blokade, skokovima… Mi treba da se upustimo u borbu, da pokažemo da možemo da se nosimo, da odgovorimo skokom. Da zaštitimo svoj koš na pravi način i da igramo pametno u napadu. Došli smo do igre, imaćemo problem sa drugim plejmejkerom neko vreme, Filip Čović nije trenirao neko vreme, Čarls još uvek nije tu. Pronalazimo i neka druga rešenja u napadu, ali nikada se ne zna, kako će naprimer reagovati Asvel nakon dva poraza. Najjača su ekipa Francuske, imaju karakter, trener nije bio tu, bio je bolestan dve utakmice i sigurno će reagovati", smatra Šakota, prenosi sajt kluba.

Marko Jagodić Kuridža kazao je da očekuje veoma čvrst meč u Lionu.

"Period adaptacije je prošao, zahvalan sam svima u klubu, igračima, trenerima, ljudima u klubu na svemu što su učinili za mene, jer je sve to brzo prošlo. Uz sve to, tokom tog perioda, pobedili smo neke velike utakmice i to daje još bolji utisak, i utiče na naše samopouzdanje. Hvala i našim navijačima na toplom dočeku. Što se Asvela tiče, u dobrom smo periodu, i svakako bi bilo jako dobro da se i taj meč dobije. Neće biti lako, odlična su ekipa, ali pravimo neki naš plan kako bi mogli da dođemo do rezultata u tom meču. Niko se nije naigrao tamo u Lionu, igraju čvrsto sa mnogo kontakta, puno ofanzivnih skokova. Sigurno ćemo morati kako se to kaže da 'postavimo telo' i ako uđemo u neku egal utakmicu imaćemo našu šansu. Gledao sam prvu utakmicu, i analizirali smo je kao tim, svakako da ćemo morati da promenimo neke stvari u odnosu na tu prvu utakmicu", kazao je novajlija.

Utakmica Asvel – Crvena zvezda igra se u petak od 20.45 časova u dvorani "Astrobal" u Lionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke