Šakota o problemima, ništa više neće biti isto?

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.05.2020.
13:34
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Nije lako napraviti program rada u uslovima kada nemate kompletnu ekipu, ne znate da li će i kada da se nastave takmičenja i pod kojim ograničenjima...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Te probleme ima većina klubova, pogotovo oni koji su pre pandemije imali najviše, trofejne ambicije.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, najpre se radilo na otvorenom, a od juče je počeo rad u dvorani, ali bez većine Amerikanaca koji zbog pandemije koronavirusa još nisu doputovali u Srbiju.

''Imali smo razloge zašto smo bili celu nedelju napolju. Ta odluka se bazirala na osnovu rezultata testiranja. Procenili smo da je bolje da igrači rade napolju, na suncu i svežem vazduhu. Sada je već stvorena dobra osnova da se uđe u dvoranu i počne jedna druga vrsta posla, a to je rad sa loptom i u teretani.

Crvena zvezda stvarno ima sjajne uslove i imamo sve što nam je potrebno za pripremu. Voleli bismo da imamo sve igrače na okupu, ali šta je tu je. Polako treba da dižemo sve funkcije u organizmu na nivo koji zahteva košarka. Znači, da možemo dobro da trčimo i igramo kvalitetnu odbranu. A, za odbranu, telo zaista mora da bude dobro spremno. To su sada stvari na kojima radimo'', istakao je trener Crvene zvezde Dragan Šakota u razgovoru za klupski sajt.

Neizvesnost je najveći problem u ovom trenutku, a više bi trebalo da se zna početkom naredne nedelje.

''Nalazimo se u fazi gde još uvek ne znamo šta će biti. Razmišljamo kao da ćemo sigurno igrati i želimo da treniramo na taj način, sa igračima koje imamo. Kako će to izgledati kada se priključe ostali koji će doći iz nekog sasvim drugog ritma, sigurno da sa sobom nosi probleme. Oni ne mogu da se priključe na adekvatan način. To su objektivni problemi koji će koštati sve ekipe, ne samo nas, što se tiče dostizanja forme i pripreme za odgovarajući takmičarski ritam.

Ali, kako god radili, nikada neće biti na nivou kako je bilo kada je sezona prekinuta'', zaključio je Šakota.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke