Šakota iznenađen: "Nisam očekivao da ćemo morati da jurimo..."

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 08.12.2019.
22:14
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" stigli do pobede nad FMP-om nakon veoma uzbudljive završnice.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota bio je iznenađen razvojem meča protiv FMP-a u 10. kolu ABA lige.

"Crveno-beli" su slomili otpor "pantera" tek u finišu produžetka nakon što su praktično čitav meč imali rezultatski zaostatak.

"Nisam očekivao laku utakmicu, ali nisam očekivao da jurimo rezultat. Nadao sam se da ćemo smirenije i odgovornije odigrati u drugom poluvremenu."

"Moram da priznamo da je FMP pokazao da apsolutno zaslužuje da se nalazi na ovoj poziciji na tabeli, a bio je čak i iznad nas uoči ove utakmice. Malo nas je poremetila povreda Filipa Čovića i morali smo da rizikujemo sa više minuta za jednog plejmejkera u igri. Fali ta energija, kada imamo dva dana samo za pripremu kao što je sada bio slučaj i kada nedostaje trening", istakao je Šakota.

Strateg Zvezde se potom osvrnuo na učinak visokih igrača.

"Visoki igrači nemaju svoj učinak iz poznatih ili nepoznatih razloga, više nije ni bitno. Kada kasne rotacije, pokušavamo izmenama da dođemo da ritma, a probali smo i odbranu preuzimanjem. To je malo riskantna odbrana, izgubili smo zbog nje nekoliko skokova, ali nam se rezultatski isplatilo. Posledice su velike minutaže nekoliko igrača", smatra on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke