Saglasili se - Partizan je sa njima mogao na F4 Evrolige!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.10.2017.
18:21
Izvor: Sportske.net, glassrpske.com

Kakva bi to timčina danas bila...

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Partizan prolazi kroz još jednu sezonu obeleženu finansijskim problemima, veliko je pitanje koliko će u narednom periodu moći da postigne ekipa Miroslava Nikolića, a nadu navijačima crno-belih dao je najavljeni dolazak snažnog centra Samjuelsa.

Ipak, dugo već čekaju na prvi trofej posle prekida trinaestogodišnje dominacije, a jedan od istaknutih članova poslednje šampionske generacije Partizana, Leo Vesterman, u intervjuu za ''Glas Srpske'' govorio je o klubu u kojem se afirmisao.

Priznaje da mu je teško što Partizan više nije ono što je bio u vreme dok je on nosio crno-beli dres, ali veruje da će se naš najtrofejniji klub vratiti na mesto koje mu pripada na evropskoj sceni.

''Nije lako, konstantno pratim situaciju iz navijačkog ugla. Teško je gledati kako se muče, nadam se da će biti bolje u narednim godinama. Klub mora da ide korak po korak kako bi se vratio u evropski vrh, jer Partizan to zaslužuje zbog prebogate istorije i sjajnih navijača'', objašnjiava Vesterman.

Da je finansijska situacija u klubu bila bolja, njegova generacija bi sigurno ostavila veći trag u Partizanu, o čemu je Leo nedavno razgovarao sa svojim nekadašnkjim saigračima.

I zajednički su došli do važnog zaključka.

''Baš sam na Evrobasketu pričao sa Bogdanom, Lučićem i Milosavljevićem, saglasni smo da bi igrali na Fajnal-foru Evrolige da smo ostali zajedno.

Nažalost, nismo održali ekipu, ali se rado sećam tog perioda.

Ostvarili smo sjajan odnos, i dalje smo bliski i svi su mi sada veliki prijatelji. Ponosan sam kada vidim bivše saigrače, Partizanovu decu, da igraju na najvišem nivou.

Pomenuta trojica su sa Srbijom osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, Davis Bertans je igrao odlično. Igra u NBA, baš kao i Lovernj, drago mi je zbog Bogdana što je ispunio svoj san, Milosavljević ima novi ugovor i zaista ih je lepo videti', istakao je Vesterman.

Sa tadašnjim trenerom Duškom Vujoševićem je imao prilike potom da sarađuje i u Limožu, gde se njihovo prijateljstvo još više učvrstilo.

''Čujemo se često, pričamo koliko je to moguće, malo ja nabadam srpski, on kaže koju riječ na engleskom. Dugujem mu mnogo, bio je jedan od razloga zašto sam došao u Partizan. Rad sa njim je dragoceno iskustvo, koliko je dobar trener, toliko je dobar čovek'', poručio je francuski reprezentativac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bianconeri Belgrado
Sunday, 15.10.2017
20:49

Osvojili bi je da su oni ostali,taman da ugasimo mali klub i stavimo tacku jednom za svagda.

avatar
Old_school
Monday, 16.10.2017
16:02

Sanjaj...i pazi se budjenja.

avatar
Bianconeri Belgrado
Monday, 16.10.2017
20:01

Hahsahahhahhahh navijac kluba kojem je do pre dve godine bio san TOP 8 evrolige kaze meni navijacu Evropskog sampiona da sanjam titulu,kakvi ste komendijasi...

avatar
kamiondzija
Sunday, 15.10.2017
20:24

to ovi iz komsiluka NIKAD NECE IMATI! POTPISUJEM!!!

avatar
napred Panktizan!
Monday, 16.10.2017
22:02

To necemo imati ni mi. Cak smo i mi tada kukali kada ih je veliki Vujosevic okupio, a neki su mu se cak i smejali kada je tu generaciju uporedio sa onom iz Divac, Paspalj, Obradovic...rekavsi da su u najmanju ruku isto toliko talentovani.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 15.10.2017
18:58

Sad ce cerga da oplete 😂