Saga oko Kampaca dobija epilog, gde će sjajni Argentinac nastaviti karijeru?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 29.07.2020.
16:21
Izvor: Sportske.net

Ima ponude iz NBA lige.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Pisali smo o lavini koju bi Fakundo Kampaco mogao da pokrene u evropskoj košarci, odlukom da karijeru nastavi u NBA ligi.

Kako stoje stvari, izvesno je da će do lavine na kraj i doći.

Naime, Kampaco želi karijeru da nastavi u NBA ligi, ali da bi se to dogodilo, na račun madridskog Reala će morati da legne čak šest miliona evra.

Sjajni Argentinac je ugovorom vezan za klub i Real ne planira da ga se tek tako odrekne, da bi otišao klauzula mora biti plaćena.

Tu nastaje problem, kako NBA klubovi za angažovanje igrača mogu da plate klubovima do 750 hiljada dolara, što znači da bi Kampaco sam morao da plati preko pet miliona evra Realu, kako bi mu "kraljevski" klub dao dozvolu da se preseli u SAD.

Ipak, španski novinar Karlos Sančes Blas veruje da će rešenje uskoro biti pronađeno.

kosarka

On otkriva i da su Minesota i Dalas jako zainteresovani za Kampaca, ali da je ozbiljnije interesovanje pokazala ekipa iz Mineapolisa.

Ukoliko Kampaco zaista napusti Madrid, što je sve izglednije, Real će ostati sa Ljuljom, Alosenom i Laprovitolom na poziciji organizatora igre.

Laprovitola ima dogovor sa Panatinaikosom, ali ako Kampaco napusti Madrid, njegov zemljak će izvesno ostati u španskoj prestonici.

To će pokrenuti pomenutu lavinu, "Zeleni" će morati da se okrenu Leu Vestermanu iz Fenerbahčea, što bi moglo da pokrene priču o prelasku Skotija Vilbekina u redove istanbulskog kluba.

U tom slučaju bi i Makabi mogao da ostane bez plejmejkera i verovatno najboljeg igrača u ekipi, pa bi i "Ponos Izraela" bio u situaciji da mora da angažuje kvalitetno pojačanje na "kecu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke