Sada računamo i za košarkaše, šta nam je potrebno za Eurobasket?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 29.11.2020.
08:48
Izvor: Sportske.net

Nismo navikli na ovako nešto, ali vremena se menjaju...

KSS
KSS

Povezane vesti

Poraz košarkaše reprezentacije Srbije od Švajcarske u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket iznenadio je i zaboleo sve navijače u našoj zemlji.

Izabranici Igora Kokoškova su se tako našli na drugom mestu grupe E sa jednom pobedom i dva poraza, koliko imaju i pomenuti Švajcarci i Finska.

"Orlovima" sledi meč sa domaćom selekcijom u finskom gradu Espu gde se i nalazi "balon", pa nema sumnje da je imperativ pobede u ovom trenutku nikada veći.

Nakon toga, sledi i februarski "prozor" tokom kojeg se Srbije sastaje sa Gruzijom i Švajcarskom, te kako u našoj grupi tri tima idu direktno na Evropsko prvenstvo (domaćin Gruzija se već kvalifikovala), te našim košarkašima preostaje dovoljno opcija da izbor plasman na kontinentalno takmičenje.

Uz potencijalnu pobedu protiv Finske u ponedeljak, Srbiji bi za plasman na završni turnir bio dovoljan još samo jedan trijumf u februaru.

baner

Ako Švajcarska pobedi Gruziju u narednom kolu, našim košarkašima bi bio potreban trijumf upravo nad "sajdžijama".

Sve u svemu, teška su vremena došla kada smo prinuđeni da kalkulišemo i u košarci, ali nadamo se da će selekcija Igora Kokoškova u teškim okolnostima uspeti da ostvari tek prvi od visokih ciljeva koje domaća javnost s pravom i očekuje.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke