Sad Partizan ''uči'' Zvezdu propozicijama: ''Jedno lice ili njegovi srodnici ne mogu voditi dva kluba''

  • Autor: Beta

  • 15. novembar 2019.

  • 13:10

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da žali što njegova inicijativa o prodaji ulaznica za predstojeći derbi nije naišla na razumevanje Crvene zvezde i istakao da će za navijače crveno-belih svakako biti odvojen sektor u Beogradskoj areni.

Sad Partizan ''uči'' Zvezdu propozicijama: ''Jedno lice ili njegovi srodnici ne mogu voditi dva kluba''
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Partizan u nedelju u Beogradskoj areni dočekuje Zvezdu, a crno-beli su kao domaćini namenili i kontigent od 1.000 ulaznica za navijače najvećeg rivala što nije bio slučaj prethodnih godina kada su se iz bezbednosnih razloga karte prodavale samo navijačima domaće ekipe.

Zvezda je ranije danas zahvalila Partizanu na ponuđenih 1.000 ulaznica i istakla da ne može da učestvuje u prodaji niti kupovini tih karata jer bi prekršila "osnovne i najvažnije propozicije ABA lige".

Nakon tog saopštenja oglasio se saopštenjem i Partizan u kojem je naveo da je tokom jučerašnjeg dana direktor Crvene zvezde pisanim putem obavestio direktora crno-belih da, shodno propozicijama, ne mogu da prihvate organizovani dolazak navijača.

"Partizan vrlo dobro poznaje propozicije i samo je ponudio kupovinu karata simpatizerima Zvezde za određeni sektor uz bezbednosne garancije kao što su imali pre par godina kada su u Zagrebu protiv Cedevite proslavili i ABA titulu ili proletos navijači Budućnosti, takođe u Zagrebu", dodaje se.

Partizan je podsetio i da su pre nekoliko godina u društvu predsednika Crvene zvezde navijači ušli organizovano u Pionir kada su crno-beli bili domaćini.

"Znamo i članove propozicija po kojima jedno lice ili njegovi srodnici, ne mogu voditi dva kluba, te da se klub koji se dve godine ne takmiči briše iz registra KSS. Uprkos svemu, derbi je uvek bio nešto više od druge utakmice, a odlazak na tu utakmicu, praktično nije gostovanje", naveo je Partizan.

"Žao nam je što inicijativa Partizana, kao najvećeg košarkaškog brenda, srpskog domaćina i društveno odgovornog kluba, ponovo nije našla na razumevanje. I ovoga puta, po cenu svoje štete, dali smo sve od sebe, ali je za neke pomake ipak potrebno dvoje", piše u saopštenju Partizana.

Ulaznice za nedeljni derbi će se, kako se navodi, svakako naći u slobodnoj prodaji.

"Svakako, za simpatizere Zvezde će biti odvojen sektor na severoistoku nivoa 400 u Areni", naveo je Partizan.

Partizan je još jednom apelovao na sve aktere derbija, na parketu i oko njega i da ne dozvole bilo kakve incidente.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari