Sad je svima jasno, Divac radi sjajan posao u Sakramentu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.01.2019.
12:02
Izvor: Sportske.net

Pre dve godine mnogima je to izgledalo potpuno drugačije.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Kada je Vlade Divac odlučio da se vrati u Sakramento Kingse posle okončanog mandata na čelu Olimpijskog komiteta Srbije, suočio se sa teškim izazovom na mestu generalnog menadžera Kingsa.

Ekipa nije bila na zavidnom nivou, daleko od borbe za plej-of, sa jednim igračem koji je odskakao od svih - Demarkusom Kazinsom.

A onda je pre dve godine Divac odlučio da počne radikanim potezom - da se odrekne njegovih usluga, da ga trejduje u Nju Orleans Pelikanse za Evansa, Galoveja i Badija Hilda koji je danas najbolji igrač Kingsa i pikove na narednom draftu.

Sećate se da je taj Divčev potez naišao na brojne osude, ali on se nije previše obazirao i danas već imamo znatno drugačiji Sakramento koji se bori za plej-of u paklenoj konkurenciji na Zapadu, ali i koji ima sjajnu perspektivu u narednim godinama.

Tom temom se u svom tekstu bavi i lokalni ''The Sacramento Bee'', koji je veliku pažnju posvetio potezima Vlada Divca, njegovoj hrabrosti da to učini i usponu Kingsa u ove dve godine.

''Sećate li se februara 2017? Kingsi su bili loša ekipa sa sjajnim Kazinsom, koji je gomilao velike individualne brojke, ali je ekipa bila kolektivno veoma loša.

Bio je to 'loš brak' koji se morao okončati, pogotovo što su Kingsi 10 godina ulazudno radili, a sav teret je pao na leđa Divcu kao neeksplodirana bomba koja mu je bila sudbina - da je demontira ili da eksplodira u njegovo lice'', navodi se, između ostalog u tekstu.

''Gde su izvinjenja?'', pita se autor u nastavku teksta.

''Vreme je moja najbolja odbrana. Ja sam vrlo samouverena osoba'', poručio je Divac.

''Tu je tajna Divčevog uspeha i uspeha Kingsa pod njegovim vođstvom - ne drži ga ljutnja, negativnost, nije ga briga šta ljudi misle o njemu i to to 'ko si ti', ne utiče na to kako će se on odnositi prema tebi'', zaključuje se u tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Monday, 21.01.2019
19:28

Veliki plus Sakramenta je taj sto u situaciji da jedan igrac nije u formi ili je povrijedjen, ima ko da ga pokrije, nemaju nekog apsolutnog lidera, bez koga je ekipa u kanalu. Hild je glavni, ali tu su Foks, Bogdan, Stein, pa i Begli, a u seleri kepu ima jos mjesta. Ako bi doveli nekog malo skupljeg igraca, mogli bi igrati ozbiljnu ulogu.

avatar
UGASICE SE partizai
Monday, 21.01.2019
13:46

Uradio je tada dobar posao,ali sada lose rade,jer svako ko iole malo prati kosarku,vidi da ova ekipa Sakrementa dalje od prve runde PO nece nikada otici,nemaju oni kvalitet i daleko bi bolje bilo 2 godine da tankuju,pa da dovedu bar nekog igraca koji ce praviti razliku.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 21.01.2019
14:26

Nisi upravu. Ova ekipa nije ni projektovana da napadne PO sada, vec za godinu, dve. Imaju dosta pikova, a plus u seleri kepu imaju budzet za dve velike zvezde, plus kad na to dodas razvoj Hilda, Foksa, Steina, Biglija, Bogdana, Henrija,...

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 22.01.2019
00:00

Mani se tih smesnih prica o nepopularnosti i ostalo. Garantujem ti da za ozbiljna kes bi svako poptpisao za Kingse, plus sada imaju perpektivnnu i jasan cilj.

avatar
UGASICE SE partizai
Monday, 21.01.2019
16:29

Pazi sada sta cu ti napisati,NIKADA Sakremento nece potpisati ALL STAR igraca,NIKADA! Smesna su fransiza koja je maksimalno nepopularna i nijedan igrac za njih ne bi potpisao. Hild se u najboljem slucaju moze razviti do nekih 70% Kleja,Fox do 70% CP3-a,a Bogdan ne moze da napreduje jer ima 26 godina,moze samo da bude iskusniji,bolji suter,dribler ili sta vec nece biti i Bigli jednostavno kvalitet neki nema,samim tim,ovaj tim nema sta da trazi ni sad ni za 10 godina.

avatar
Mangus
Monday, 21.01.2019
13:11

Secam se te price i tekstova kako divac ne zna sta radi, los GM, ne javlja se na telefon za trejdove i da je lud sto je pustio kazinsa. Priznacu da sam i ja mislio da je covek prosto neupucen u svoj posao.
Ali, ispade i dobro.
A na kraju, vlade divac je vlade divac. Napravio je ozbiljnu karijeru i realno ne mora nikome nista da objasnjava