Sad je Šćepanoviću jasno - lažni ''patriotizam'' u Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.10.2020.
23:18
Izvor: Sportske.net, b92.net

Trener Partizana imao je dosta toga da kaže novinarima posle ubedljivog poraza njegovog tima od francuskog Burža.

Miroslav Todorovic/Starsport.rs ©
Miroslav Todorovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je u petom kolu Evrokupa kao domaćih poražen od Burža sa 89-76 i tako zakomplikovao sebi situaciju oko plasmana u narednu rundu takmičenja.

Ovo je crno-belima već treći poraz u Grupi A, uz možda i najslabije izdanje, pogotovo kada je u pitanju druga četvrtina večerašnjeg meča.

Navijači su nezdovoljni, traže promene, a nezadovoljstvo ne krije ni trener Vlado Šćepanović, koji iz utakmice u utakmicu otkriva ponešto o svojim igračima.

''Mnogo su mi jasnije stvari. Kada posle Cedevite i dva dana priče da ne sme ekipa da se potceni, da su ozbiljna ekipa, ozbiljni individualci, da mi nismo ekipa koja napadačkim kvalitetima možemo bilo koga da dobijemo... Izgleda da to nije prihvaćen način. Svi mislimo da smo bolji nego što jesmo.

Ova utakmica je pokazala da nisu baš tog kvaliteta da mogu da igraju ležerno i da mogu da potcene bilo koga. Ova ekipa može da pobedi jedino ako ostavi srce i energiju na terenu. Da li su imali srce i energiju? Večeras nisu. Potpuno zaslužena pobeda Burža'', istakao je Šćepanović, a prenosi B92.net.

Još nešto je zamerio svojim igračima posle ubedljivog poraza.

''Na terenu se pokazuje kako se voli klub, a ne u intervjuima, pričama, na Instagramu, udaranju u srcu. Kao ja sam Partizanovac, ja sam 'grobar'. Ne, ne... Teren je merilo koliko se voli klub.

Ja ću uvek stati iza igrača, bez problema, sve kritike ću na sebe. Nikakav problem, nisam čovek koji beži, koji odustaje. Jer trener najviše kriv, jeste, ali moramo da vidimo takozvani 'patriotizam' prema klubu kako se ispoljava'',
objasnio je Šćepanović.

Svestan je da je i njegova pozicija dovedena u pitanje, ali pre odluke čelnika kluba po tom pitanju, želeo je još nešto da napomene.

''Ako trener ne valja ili nije taktički potkovan, je l' može trener da se bori, da više voli klub na terenu nego igrači? 13 izgubljeni lopti? Znate šta to govori? Dekoncetricija, potcenjivanje protivnika, očekuješ da će neko pustiti da mu daš koš. To Lejkersi sebi ne mogu da dozvole.

Svu kirivicu uzimam na sebe, bez ikvakvih problema. Klub će odlučiti da li ću ići, mirna mi je savest. Ali, opet kažem... Ako je teren merilo, onda je teren pokazao koliko se voli klub", poručio je Šćepanović.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Popay
Thursday, 29.10.2020
06:58

Slažem se sa svime rečenim, a može da se primeni na bilo koji klub i na bilo koji timski sport sa loptom..

avatar
magister
Thursday, 29.10.2020
03:12

Veliki igrač, možda će biti i trener, ali on još - uči i pokušava da stekne status i autoritet. U takvim okolnostima treba i očekivati da gubimo utakmice koje bismo morali dobiti. Ovaj Partizan - nije slabiji od prošlogodišnjeg, ali ga vodi neuporedivo (bar u ovom trenutku) slabiji trener. Ja ne mogu da procenim da li ga vredi istrpeti, a voleo bih da je odgovor da. Smatrao sam u fudbalu da po svaku cenu treba istrpeti Savu iako je takođe pravio silne greške. Kao što u fudbalu, Savo nije uspeo da napravi igru, i pored zdravih rezona i dobrog selektiranja igrača, ali nije uočavao osnovne probleme u igri, i onda smo sve više padali, tako i ovde, u košarci, plašim se - trener ne uočava - svoje slabosti i često spore reakcije. Plus, ako igrači *ne ginu*, kako bi on želeo, i to je njegov problem. Kod Vujoševića, na primer, bi ginuli i duplo više nego što bi Šćepanović i želeo.

avatar
Borkes
Thursday, 29.10.2020
01:30

Ajde ti lepo idi!!! Imas bolji tim nego sto je bio prosle godine... Ti si djetiću problem i paljba bre

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 29.10.2020
00:31

Patriotizam prema klubu kao partizan?! A delovao je kao pametan covek