Sad je jasno šta znači domaći teren, za Partizan to je uslov svih uslova!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 10.02.2020.
09:18
Izvor: Sportske.net

Crno-bela tvrđava sve jača i jača.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Partizan ponovo ima svoju "tvrđavu".

Crno-beli i kada ne igraju dobro, ruše svoje protivnike na svom terenu, što je bio i slučaj u jučerašnjoj utakmici protiv Budućnosti. Sećate li se kada je Partizan poražen na svom terenu poslednji put?

Bio je to meč protiv Venecije, za sada jedini u sezoni gde su crno-beli poraženi na svom terenu.

Sećate se da su crno-beli počeli sezonu gde nisu videli domaći teren sve do utakmice protiv Tofaša 8. oktobra, pa je usledila pobeda nad Lokomotivom iz Krasnodara, FMP-om iz Železnika, da bi potom usledio poraz od Venecije. Nakon toga su redom padali Crvena zvezda, Ritas, Krka, Cibona, Limož, Igokea, Primorska, Mornar, Virtus, Cedevita Olimpija, Zadar, Darušafaka i Budućnost.

Dakle, do sada u sezoni Partizan pred svojim navijačima ima 16 pobeda i 1 poraz.

Ovo je od izuzetne važnosti za ekipu Andree Trinkijerija. Partizan bi u slučaju da savlada i Trento kod kuće imao otvoren put do finala jer bi imao prednost domaćeg terena u Evrokupu, a ista priča je i sa ABA ligom gde se takođe vrednuje prvo mesto domaćim terenom u doigravanju.

Nakon Kupa Radivoja Koraća će se daleko više pričati o tome, ali možemo reći da ukoliko crno-beli izađu kao pobednici u Nišu, da su favoriti za osvajanje ABA lige, možda čak i Evrokupa... 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC*19
Monday, 10.02.2020
10:26

Iznova i iznova se iznenadjujem sta je sve faul u kosarci, i kako domacinsko sudjenje odluci kad treba. U derbiju Buducnost nije izvela ni 10 sl bacanja. 4 sporne odluke sudije nijesu htjeli da gledaju u poslednjoj cetvrtini, a trojku buducnosti su preinacili u 2 poena napad nakon :) Gdje je volje... sve se može. Treba ukinuti Aba ligu, treba ukinut sve sto toboš zbližava, jer foliramo se. Nažalost je tako. Ali, treba neko iz Srbije da potpise tu licencu sa Evroligom da počinemo, i da on sam uništi Aba ligu, jer mu neće trebati.