Sad je jasno - Samo Darušafaka može da ugrozi Zvezdu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.03.2017.
22:25
Izvor: Sportske.net

Nakon večerašnjih mečeva u okviru 27. kola Evrolige stvari su se prilično iskristalisale. Plasman Crvene zvezde mt:s u plej-of mogla bi da ugrozi još samo Darušafaka.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Prve četiri utakmice 27. kola Evrolige dale su nam odgovor na neka bitna pitanja koja se tiču borbe za plej-of.

Svakako da ćemo večerašnje rezultate posmatrati iz perspektive Crvene zvezde mt:s kako bismo videli šta šampiona Srbije čeka do kraja ligaškog dela takmičenja i imali još razloga za strepnju.

Pobeda Anadolu Efesa svakako nije nešto što odgovara crveno-belima ali ako stvari posmatramo sa vedrije strane, Turci su večeras učinili malu uslugu Zvezdi.

Žalgiris ima tri pobede manje od Zvezde i lošiji međusobni skor, pa crveno-beli mogu da odahnu jer i litvanski velikan više nije konkurencija u borbi za plej-of.

Nije dobro to što se Efes izjednačio sa Zvezdom i što postoje objektivne šanse da crveno-beli do kraja ligaškog dela takmičenja padnu na osmu poziciju koja u četvrtfinalu vodi na prvoplasiranu ekipu.

Ostavićemo na trenutak pitanje borbe za poziciju po strani, posebno zbog toga što Zvezda još nije izborila plasman u TOP 8.

Nakon poraza Žalgirisa postalo je jasno da još samo Darušafaka ima šanse da ugrozi Zvezdu jer ima dve pobede manje od šampiona Srbije i bolji međusobni skor (drugi meč tek treba da se odigra).

Zbog svega rečenog sutrašnji dueli u Beogradu i Moskvi imaju ogroman značaj za Crvenu zvezdu mt:s. Šampion Srbije treba da savlada Olimpijakos i da se nada realnom ishodu u Moskvi a to je svakako trijumf aktuelnog prvaka Evrope protiv Darušafake.

U slučaju ovakvog raspleta Zvezda bi otišla na tri pobede više i Darušafaka bi praktično bila izbačena iz borbe za plej-of iako bi i dalje imala teoretske šanse.

Neizvesnost će ostati na snazi ukoliko Zvezda i Darušafaka izgube, a stvari će se zakomplikovati usled eventualnog poraza crveno-belih i trijumfa Darušafake.

Objektivno govoreći, Darušafaka ima lakši raspored u poslednja tri kola jer dočekuje Galatasaraj, ide u goste Brose Bambergu, a zatim dočekuje Zvezdu. Srpski šampion posle Olimpijakosa mora na megdan Barseloni, a u poslednja dva kola igra protiv Uniksa u Beogradu i Darušafake u Istanbulu.

Kako se stvari trenutno razvijaju ni formiranje nekog kruga nije nemoguće, ali bi bilo neozbiljno ukoliko bismo o tome sada pisali.

Na crveno-belima je da daju svoj maksimum do kraja i da overe plasman u plej-of, a o tome sa koje će pozicije u TOP 8 i ko su potencijalni rivali biće reči nakon što primarni cilj bude ostvaren.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Brka Nesic
Wednesday, 22.03.2017
00:11

Realno je da se dobije uniks kući i ranjena barsa

avatar
Матија Станковић
Tuesday, 21.03.2017
23:56

Ma dajte vise ljudi? Zalgiris, litvanski velikan? Lepo me nasmejaste..

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 22.03.2017
01:03

Zalgiris je veci, moglo bi se reci i dosta veci od kkp-a...vece uspehe imaju, mnogo vise puta igrali EL, 2-3 finala iste, osvanjanje... vec od pamtiveka igraju uzastopno to takmicenje, mnogoo puta su igrali top16...Simbol litvanske kosarke i okosnica njihove reprezentacije, pojam su za kosarku u tom citavom delu Evrope. Vracaju se polako na stazama stare slave, i sve su bolji, sledece sezone ce imati i preko 10m budzet (sada imaju oko 8m, i posle nas su najsiromasniji u EL), povecanje srestava i ambicija otvoreno najavljuju...veoma su gotivni Litvanci, predstavljaju najprijatnije iznenadjenje uz nas u ovosezonskoj EL... njima i nama je bilo po svim predikcijama predvidjeno zadnje ili predzadnje mesto.... Veliki je Zalgiris, i jedna su od ekipa koja zasluzeno ima A licencu, ne zbog novca, vec zbog simbola evropske kosarke ciji su bitan deo....

avatar
leonidis
Thursday, 23.03.2017
09:16

pretpostavljam da su veci od kkp ali zato verovatno vama nisu ni do kolena..

avatar
Балша Николић
Wednesday, 22.03.2017
02:12

Од звезде су толико већи клуб да је смешно и коментарисати, шампиони европе 99'. Па само њихов тренер је успешнији не од играча него и појединих клубова који себи дају за право да говоре да је Жалгирис мали клуб, а тамо нека звезда или како већ огроман клуб са великом традицијом и играчким легендама попут Гуровића, Цирбеса, Лазића, Радивојевића, Џенкинса и највећег Човића. Бриши коментар или нек ти га ови из редакције обришу.

avatar
Аки014
Tuesday, 21.03.2017
23:51

Е јесте духовити, сигурно сад Звезда може да одахне пошто је Жалгирис изгубио ,хвала турцима што су нам учинили малу услугу хаха хахаха

avatar
Trta Mrta
Tuesday, 21.03.2017
23:40

Ма дај бре да продамо Дарушафаки пласман за једно 5-6 милки и да кренемо да се спремамо за фајнал-фор догодине. Ионако испадамо од било кога од топ4 ако прођемо...

avatar
marecareee
Wednesday, 22.03.2017
08:06

Sto gledas uopste ako ispadamo unapred!

avatar
svojnasvome
Wednesday, 22.03.2017
09:25

Idu akcize i pdv gore il se smanjuju plate i penzije da bi to olaksali? A s obzirom na du, jel ovo pokusaj da se tu malo kompleksi izlecr pa onda kolaps (dug raste li raste morace novi uppr)

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 21.03.2017
23:36

Ne bi me iznenadilo da CSKA naprasno izracuna da im je bolje da budu drugi i da puste Darusafaku.

avatar
Maximovic
Wednesday, 22.03.2017
01:37

Gde ti je tu logika on I ako pobedi darusafaku moze posle od nekog izgubi I bude drugi. Sa druge strane ako bude prvi velika je verovatnoca da bi bas protiv vas igrali sto im je sigurno lakse nego protiv efesa. Cista logika tako da 100% nece sutra kalkulisati, sutra jedino moze da dodje iznenadjenje I to je to.