Sad je i Hrvatima jasno - Srbija je zemlja košarke!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.09.2015.
17:33
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg epiloga mečeva osmine finala, u hrvatskim medijima se može videti i i takva ocena.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Mnogi su očekivali dvoboj Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Evrobasketa, ali danas su samo naši ''Orlovi'' opravdali ulogu favorita, dok je selekcija Velimira Perasovića doživela pravi debakl u duelu sa Češkom.

Tako će se Srbija za plasman u polufinale boriti sa Česima, a posle svega, interesantan je naslov kojim je ''Jutarnji list'' na svom portalu izvestio svoje čitaoce o plasmanu ''Orlova'' u četvrtfinale, nazivajući Srbiju zemljom košarke, što je u Hrvatskoj mnogima dugo bilo teško da priznaju posle raspada Jugoslavije.

Foto: Screenshot: jutarnji.hr


radulja


I portal ''Index.hr'' je posvetio pažnju trijumfu Srbije, naglašavajući da je serija trojki u poslednjoj četvrtini presudila u duelu sa Finskom.

''Srbija tricama slomila Finsku za četvrtfinale sa Česima'', navodi ''Index''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jovan vuckovic
Monday, 14.09.2015
10:26

protiv Finske baraz,bruka.....

avatar
Krešo Arsenal
Sunday, 13.09.2015
21:34

mi smo se osramotili, ali slazem se da visoko letimo,a jednostavno u košarci nema kemije i to je to..bitt ce bolje valjda,a vama zelim naslov znam da vam je prioritet i do finala cete lagano..

avatar
Surovi
Sunday, 13.09.2015
23:52

Ne delim bas misljenje da cemo se prosetati. Tako su prosle godine svi pricali za Spaniju da ce se prosetati do finala. Prevelika euforija se stvara oko nase reprezentacije, i to moze negativno da deluje na igrace. Normalno, znaju oni da imaju nasu podrsku, ali treba se malo ohladiti i ici utakmicu po utakmicu.

avatar
Vekson
Monday, 14.09.2015
01:23

Bravo. Zato je danas dobro došlo Ovo protiv Finaca. Moramo znati da neće uvijek ići kao po loju, moraju znati igrati i kad ne ide. Danas su pokazali karakter, ali osjetilo je se da su ruke ukočene malo, ali dobro je, sad Češka pa polako. Ne treba praviti greške Hrvata. Utakmicu po utakmicu!

avatar
Poznavalac
Sunday, 13.09.2015
19:09

Srbija?ma ne,pa hrvati su bolji i dokazace to u sredu kada nas pobede!sanse su 99% na njihovoj strani po oceni njihovih strucnjaka.

avatar
sotir milivojevic
Sunday, 13.09.2015
19:05

Uživao sam u svakoj sekundi današnjeg Češkog razmontiravanja kockastih, ne podnosim njihove sportske uspjehe samo iz razloga njihove nadobudnosti poslije njih, toliko su u stanju da svoje dižu a da druge nipodaštavaju da je to strašno, ni jedna nacija im nije ravna u tome, zato im se i dešavaju neuspjesi na svim poljima. Za njih je Srbija zemlja košarke, odbojke, vaterpola, a u rukometu i fudbalu su bolji, ali ne toliko koliko Srbija od njih u prva tri pomenuta sporta. Ali meni lično je prestiž u košarci uvijek bio najvažniji! Naprijed Orlovi!!!

avatar
Krešo Arsenal
Sunday, 13.09.2015
21:16

prijatelju to radimo i jedni i drugi,ali valjda cemo doci pameti

avatar
Denis Split
Monday, 14.09.2015
00:29

A inače smo mi u vaterpolu slabi, a da dodam i atletiku i skijanje i borilačke vještine trofeje. Ne znam kakvi ste vi s tin al mi smo odlični u nabrojanim sportovima. The point is, nema razloga za uspoređivanje to glupo i jedna i druga zemlja je vrhunska u svijetu sporta i to je za pohvalu.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Sunday, 13.09.2015
18:26

Odavno je to njima jasno, sad su samo priznali ono sto svi zivi znaju:-D