Sa Dončićem nije išlo, hoće li nova zvezda Reala izabrati "Orlove"?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.05.2019.
11:17
Izvor: Sportske.net

Misija ubeđivanja Luke Dončića da zaigra za Srbiju unapred je bila osuđena na propast, ali zato Savez sada ima ogromne šanse da dobije bitku za novu mladu zvezdu Real Madrida.

adidasngt.com
adidasngt.com

Povezane vesti

U vreme kada je prepoznat ogroman talenat i potencijal Luke Dončića svakodnevno se pričalo o tome koju će reprezentaciju odabrati.

Srbija i Španija su bile opcije, ali je košarkaš Dalasa u startu prelomio i odabrao Sloveniju.

Sada na red dolazi nova mlada nada Real Madrida. Najkorisniji igrač završnog turnira za juniorske selekcije ima mogućnost izbora.

Košarkaški stručnjaci predviđaju blistavu karijeru Mariju Nakiću (17), a novi selektor reprezentacije Hrvatske strahuje da je košarkaš Real Madrida bliži odluci da nastupa za reprezentaciju Srbije.

"Pre tri dana sam pričao s Ivom i rekao mi je da ćemo se naći i razgovarati. Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo mu je porodica, prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja", rekao je Mršić.

Krilni košarkaš Real Madrida nastupao je za mlađe kategorije Zemuna i Partizana, a "Kraljevskom klubu" priključio se od sezone 2015/16.

"U kontakt s njim stupili su Đorđević i Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Rekao sam Stojku i Joki da se hitno moramo naći s momkom i uraditi sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku", kazao je Veljko Mršić.

Ne treba zaboraviti da je otac Marija Nakića svojevremeno bio deo Partizanovog tima koji je 1992. godine osvojio Evroligu i da to u datom trenutku nije naišlo na dobar prijem u Hrvatskoj.

Nadajmo se da će mlada zvezda Real Madrida zaista odabrati "Orlove" i da će vrlo brzo Aleksandar Đorđević na raspolaganju imati supertalentovanog igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 22.05.2019
20:43

Ako ovi iz saveza budu uporni kao sa Dončićem, izgubićemo ga. Dončićev otac je rekao da ga nikad niko iz KSS nije kontaktirao, tako da ne znam otkud priče da smo izgubili nešto što nismo ni tražili.

avatar
Momcilo Stojanovic
Wednesday, 22.05.2019
14:33

Ako bude kao kod Dončića, kako mama kaže, igraće za Srbiju,ali treba pustiti momka da sam odluči.

avatar
Algebrons
Wednesday, 22.05.2019
11:35

Zapto ne bi izabrao Orlove? Majka mu je srpkinja, otac mu je Hrvat koji živi u Srbiji poslednjih 30 godina i kog su devedesetih hteli da linčiju isti ti Hrvati koji bi danas njegovog sina. Dečko je rođen i odrastao je u Beogradu. Porodica, prijatelji, glava, srce... sve mu je vezano za Srbiju. Sa Hrvatskom je vezan nekih nedelju dana godišnje kada letuje u Splitu ili Šibeniku. Elem, njegov Instagram profil je prepun slika u dresovima Srbiju sa našim sportistima, nisam ga nešto viđao sa Modrićem, Rakitićem, ili da je slavio letošnji uspeh Hrvata na SP.

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 22.05.2019
11:23

Nek igra gde hoce.