Ruki srušio dva NBA rekorda, smilovali se i Bobiju Marjanoviću!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.11.2017.
08:15
Izvor: Sportske.net

Meč u Filadelfiji ide u istorijske zbog slobodnih bacanja, treći put u sezoni Srbin na parketu, ali i ovo pokazuje da će izgubiti godinu na klupi. Lejkersi pokazali zube šampionu, Oklahoma je razočaranje godine...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Znatno teže nego što se očekivalo, Voriorsi su odneli pobedu iz El-Eja. U tim su se vratili Durant i Kari, posle drame, šampionu je bio potreban produžetka da slavi protiv nadahnutih klinaca Lejkersa. Stef se mučio tokom meča, ali je pogodio dve ključne trojke u produžetku, meč je završio sa 26 poena, 11 u dodatnih pet minuta.

Lonzo Bol je ubacio 15 poena, imao 10 asistencija za Lejkerse, Durant je kod gostiju ubacio 29 poena, domaćin je imao šansu u regularnom delu, Ingram je promašio za pobedu.

Ni pošto su otpustili trenera "Grizlijima" nije krenulo, poraženi su od San Antonija, nisu našli rešenje za Oldridža koji im je utrpao 41 poen. Igra u velikoj formi, Dalasu je ubacio 33, Toni Parker polako nalazi sebe posle povrede 10 poena, 5 asistencija.

Memfis nije dobio utakmicu tri nedelje, i dalje su bez povređenog Majka Konlija.

Bruklin je dobio u Dalasu, minijatura Demara Kerola je odlučila meč, i to u trećoj četvrtini kada se raspucao i okrenuo rezultat. Mavsi su imali svoju šansu u finišu, napravili su seriju od 7:0, ali su gosti sačuvali pobedu. Kerol je 15 od 22 poena postigao u trećoj četvrtini.

Džejms Harden je ubacio 29 poena, Roketsi nisu dali šansu Indijani, "Bradonja" je imao i 10 asistencija i 8 skokova. Njegov tim u novembru ima skor 12-1, vode na Zapadu. Jasno pogodili su 18 trojki, kada ovako šutiraju, ni mnogo jači timovi od Indijane nemaju šansu.

Minesota je dobila u Nju Orleansu, Vigins je ubacio 28 poena Pelikansima, Bjelica i dalje van stroja. Videli smo prvo isključenje za "Obrvu" Dejvisa u karijeri, on je za 15 sekundi dobio dve tehničke i prvi put za šest godina u NBA su ga izbacili sa terena. To je možda i prelomilo, do tada je terorisao odbranu Minesote, u prvom poluvremenu.

Kajl Lovri je, uz osam trojki, sa 36 poena razbio Hornetse,DeRozan dodao 30, Hornetsi su bez pobede na strani u novembru, ali u Kanadi je teško prekidati negativne serije, pogotovo jer je Kemba Voker propustio prvi meč u sezoni.

Majami je lako izgubio u Njujorku, Enes Kanter se vratio na parket, ubacio je 22 poena i imao 14 skokova, Turčin je odigrao partiju sezone, Niksi su izgubili Porzingisa na početku, on je mogao da se vrati na teren u drugom poluvremenu, ali nije bilo potrebe da rizikuje. Dragić je za težak poraz optužio lošu odbranu i nedostatak energije u poslednja dva meča, Slovenac je bio loš, samo 6 poena.

I Orlando je uzeo meru Oklahomi koja je u velikoj krizi. Vestbruk je ubacio 37 poena, ali ga je zasenio Aron Gordon sa 40, imao je i 15 skokova. Orlando je prekinuo lošu seriju, posle devet poraza konačno su odahnuli. Vučević odličan, 15 poena, po 7 skokova i asistencija. Orlando je na prelazu između treće i poslednje četvrtine napravio seriju 28:5, posle se razgoropadio MVP Vestbruk, ali bilo je kasno. Tander na strani ima skor 0-7 u novembru.

Ben Simons je vežbao sa penala protiv Vašingtona, najveći kandidat za rukija sezone je ubacio 31 poen, imao 18 skokova. Vizardsi su se vratili u meč, a onda su počeli da fauliraju Simonsa koji šutira 56% sa bacanja, i to mu je najveća mana. Na kraju je ubacio 15 od 29, od toga 24 bacanja je izveo u poslednjoj četvrtini što je NBA rekord za jedan period, ali i rekord za rukija. U finišu je pogodio 4 od 6 i priveo meč kraju. Embid je brojao do 25, Šarić ubacio 24 poena u ovom zaista čudnom raspletu.Inače, Siksersi su dobili 6 od poslednjih 8 mečeva.

Detroit je do vrha napunio koš Sansa, sve je bilo rešeno do poluvremena, videli smo i Bobija Marjanovića na parketu, treći put ove sezone. Srbin je ubacio 4 poena za isto toliko minuta, kada je sve bilo rešeno, i pored toga što je zaigrao, čini se da Van Gandi ne računa ozbiljno na njega, iako je recimo Dramond igrao svega 28 minuta.

LA Lejkers - Golden Stejt 123:127
San Antonio - Memfis 104:95
Dalas - Bruklin 104:109
Hjuston - Indijana 118:97
Nju Orleans - Minesota 102:120
Toronto - Šarlot 126:113
Njujork - Majami 115:86
Filadelfija - Vašington 118:113
Orlando - Oklahoma 121:108
Detroit - Feniks 131:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke