Rouz kao u najboljim danima, Pol Džordž koševima kažnjavao zvižduke!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.12.2019.
08:47
Izvor: Sportske.net

Detroit slavio, bivši MVP odigrao četvrtinu iz snova. Pol Džordž se vratio u Indijanu, na vatren doček odgovorio kako najbolje ume...

AP Photo/Brett Duke
AP Photo/Brett Duke

Povezane vesti

Dža Morant se vratio nakon povrede, "Grizliji" su stigli do trijumfa u San Francisku protiv još slabijeg Golden Stejta. Sjajni ruki je ubacio 26 poena, imao 7 asistencija, Marko Gudurić je dobio tek oko 12 minuta, nije se proslavio, dva poena za Srbina. Kod domaćih, Rasel i Burks po 18, ali imali su loš procenat šuta, pogotovo u prvom poluvremenu, nisu uspeli da prvi put u sezoni dobiju dva meča u nizu.

Iznenađenje u Juti, Denis Šreder sjajan kao šesti čovek, Nemac je ubacio 27 poena, rezerve Oklahome su postigle duplo koševa više od "kolega" sa druge strane, pa smo videli iznenađenje. Juta je promašila gotovo sve posle poluvremena, Oklahoma je u trećoj četvrtini stigla do odlučujuće prednosti.

Minesota pada sve niže, van forme su, nisu pomogla ni 33 poena i 15 skokova Taunsa, pobeda je ostala u Arizoni. Sanse koji imaju pobedu više i sada su preskočili "Vukove" na tabeli je vodio Devin Buker sa 26 poena, Dario Šarić odličan 20 poena, 9 skokova, uz sjajan šut iz igre.

Milvoki ne staje, Janis je ubacio 32 poena, imao 15 skokova, za 15. pobedu u nizu Baksa. Nije bilo lako, Orlando je pokazao zube, ali je ipak klasa na strani domaćih koji su izjednačeni sa Lejkersima, oba tima imaju skor 21-3. Orlando je posle slabog prvog dela uzvratio sa šest trojki u trećoj četvrtini, spustili su se na -5, ali to je bilo sve.

Toronto je prekinuo mini seriju poraza, isčupali su pobedu u Čikagu pred meč sezone, u sredu im dolaze Klipersa sa Kavajem koga će publika dočekati ovacijama iako je posle samo sezone, i prstena, napustio Kanadu.

Derik Rouz je ubacio 21 poen u Nju Orleansu, Detroit je odneo pobedu iz Lujzijane, a bivši MVP je imao i 7 asistencija. Rouz je pogodio šut u poslednjojh sekundi, čak 17 poena postigao je u četvrtom periodu i zapečatio sudbinu Pelikansa koji su zaboravili kad su pobedili poslednji put. Imaju devet poraza u nizu...

Boston je nemilosrdan kod kuće, a ni Kavsi nisu rival koji ima snage da ih ugrozi, Hejvard se vratio posle loma ruke, ubacio 14 poena, Kemba je dodao 22, "Kelti" su neporaženi u "Gardenu", imaju 10 pobeda u sezoni.

U derbiju večeri Klipsi su slavili u Indijani, 36 poena Pola Džordža, nije bilo Kavaja Leonarda, čeka, kako rekosmo, meč u Kanadi u sredu. Ali, njegov tim je završio posao, Montrezi Harel je sa klupe dodao 26 poena. Publika je izviždala bivšeg ljubimca, ali je Pol Džordž utišao dvoranu u Indijani, imao je i 9 skokova i 5 asistencija. Džordž kaže da se i on umorio od koševa, a i publika od zvižduka u poslednoj četvrtini, Pejsersi su probali, vratili se na sedam poena minusa, ali je onda gost pojačao i završio posao. Domantas Sabonis je napravio rekord karijere sa 22 skoka, dodao je i 18 poena, ali kako kaže Litvanac, njegov tim je promašio ključne šuteve, nemaju za čim da žale.

Podsetimo, iznenađenje večeri je pobeda Kingsa u Hjustonu, u režiji našeg Bjelice.



Rezultati:

Indijana - LA Klipers 99:110
Golden Stejt - Memfis 102:110
Juta - Oklahoma 90:104
Feniks - Minesota 125:109
Milvoki - Orlando 110:101
Hjuston - Sakramento 118:119
Čikago - Toronto 92:93
Nju Orleans - Detroit 103:105
Boston - Klivlend 110:88

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke