Rouz kao nekad, Kari uključio na najjače!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 19.04.2015.
09:25
Izvor: Sportske.net

Favoriti sigurni u noći između subote i nedelje. Derik Rouz podsetio na dane pre povrede. Stef Kari i Voriorsi prizemljili Pelikanse, "Bradonja" je šerif u Teksasu!

Beta/AP Photo/Nam Y. Huh
Beta/AP Photo/Nam Y. Huh

Povezane vesti

Entoni Dejvis je brojao do 35, nije vredelo. Pelikansi su poraženi na startu plej ofa u duelu sa najboljim timom regularne sezone. Voriorsi su odmah pokazali snagu, čim bi se protivnik približio Stef Kari je odgovarao na pravi način.

Kari je ubacio 34 poena za Golden Stejt koji je opravdao očekivanja, ali i ambicije postavljene nakon fantastične regularne sezone. Vodili su tokom čitavog meča, mada treba odati priznanje gostima koji se nisu predavali.

Kod pobednika Klej Tompson je dodao 21 poen, blizu 20 000 ljudi u "Orakl Areni", mestu na kome je Golden Stejt izgubio samo dva puta u sezoni. Oni su u seriji od 19 pobeda kod kuće.

Pelicans Warriors Basketball

Duel broj 2 je u ponedeljak na istom mestu, Pelikansi sada strahuju za Tajreka Evansa koji se povredio, a moraće i da nađu rešenje za Boguta i Drajmonda Grina koji su iskombinovali 27 poena, 26 skokova i 12 asistencija i doneli dominaciju u reketu.

Hawks Bulls Basketball

Ako Derik Rouz bude igrao ovako, šanse Čikaga rastu. Ubacio je 23 poena, imao 7 asistencija, njegova prva plej of utakmica posle tri godine. Bulsi su slavili protiv Milvokija, otvorili seriju na pravi način, Džimi Batler je dodao 25 poena, Aron Bruks dodao podsticaj sa klupe, 13 poena. Čikago je napravio čak 19 grešaka, ali su ipak slavili. Imali su prednost i u skoku, no sve nade su položene u Rouza. Poslednji put ih je vodio u plej ofu kao MVP, poraženi su u finalu Istoka od Majamija. Sledeće sezone se povredio u prvoj rundi protiv Filadelfije, posle je sve bilo drugačije.

Bucks Bulls Basketball

Kod Baksa, Midlton 18 poena, Iljašova 12, šutirali su ispod 40% ubacili samo 4 trojke iz 16 pokušaja, jasno, ovakvom igrom će teško iznenaditi Bulse.

I u Teksasu pobeda domaćina. Hjuston je otvorio seriju protiv Dalasa trijumfomu režiji Džejmsa Hardena. Ubacio je 24 poena, imao čak 11 asistencija, prava pomoć bio je Kori Bruer koji je u poslednjoj četvrtini ubacio 13 od ukupno 15 poena. On je praktično zadržao Mavse na pristojnoj udaljenost pa trijumf Roketsa nije dolazio u pitanje.

Mavericks Rockets Basketball

Naučili su lekciju, prošle godine su protiv Portlanda izgubili prva dva meča kod kuće.

Pomogao je i Džejson Teri, veteran nije imao milosti prema Dalasu, ubacio je 16 poena, menja povređenog Patrika Beverlija.

Ovo je inače treći put da se državni rivali sastaju u plej ofu, prvi od 2005. kada je Dalas dobio seriju prvog kola.

Kod Mavsa Novicki 24 poena, jurili su domaćin u drugom poluvremenu, serijom od 7:0 se spustili na -7 na startu poslednjeg perioda. Ali, onda je Bruer iskočio kao enigma, rešetao koš i sačuvao pobedu domaćina.

Rockets Mavericks Basketball

Na kraju, čestitke i Čarliju Viljanuevi. On je odigrao 594 utakmice bez plej ofa, ukupno 10 sezona u ligi, i konačno je u jednom timu, posle Toronta, Milvokija i Detroita koji igra plej of. Doduše na terenu je bio manje od dva minuta, ali mu to nije smetalo da ubaci dve trojke na svom debiju u doigravanju.

U prvom meču dana, jedini brejk, posle produžetaka je Vašington odneo pobedu iz Kanade.

Rezultati:

Toronto - Vašington 86:93 (0:1)
Golden Stejt - Nju Orleans 106:99 (1:0)
Čikago - Milvoki 103:91 (1:0)
Hjuston - Dalas 118:108 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke