Rotacije u EL: Barsa se pojačava u Kaunasu, Milano u Atini

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 04.06.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Dva velika ugovora uskoro će biti potpisana.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Kako prenosi italijanski "Sportando", Barselona je postigla dogovor sa plejmejkerom Žalgirisa Kevinom Pengosom.

Odlični Kanađanin je vodio Žalgiris do F4 Evrolige ove sezone, gde su se domogli i trećeg mesta, pobedom nad CSKA u borbi za "bronzu".

On je imao na stolu i ponude NBA timova, ali se odlučio za Barselonu, ge će potpisati dvogodišnji ugovor, pretpostavlja se u vrednosti od tri miliona evra.

Sjajni Pengos je u sezoni za nama beležio 12,6 poena i 5,8 asistencija u Evroligi, a bio je i jedan od najboljih šutera za tri poena u elitnom takmičenju, sa 47% uspešnosti.

Nema sumnje da će Kanađanin biti veliko pojačanje za ekipu iz Katalonije, koju za sada predvodi Svetislav Pešić.

Majk Dzejms

Poput Barse, i Olimpija Milano je na pragu da završi veliko pojačanje, konačno će redove "Manekena" pojačati američki košarkaš Majk Džejms.

Očekuje se da će Džejms potpisati ugovor na dve godine, sa opcijom da saradnju produži na još godinu dana (2+1), težak oko 4,7 miliona evra.

Panatinaikos je odustao od pregovora sa bivšem bekom Baskonije i Finiksa, jer žele svu pažnju da usmere ka obnavljanju ugovora sa Nikom Kalatesom.

Olimpija Milano bi mogla da angažuje i Nemanju Nedovića, koji napušta Malagu nakon dve sezone, pa je sve veća šansa da će i on karijeru nastaviti u "prestonici mode".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke