Roketsi potrošili municiju protiv Vizardsa, rekord Dončića, ali pobeda Klipsa, Bobiju mrvice, Teu ni toliko

Autor: Nikola Miloradović
petak 21.12.2018.
09:04
Izvor: Sportske.net

Sinoć odigrana samo dva duela, pobede su ostvarili Majami Hit i LA Klipersi.

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Majami je na svom parketu ugostio Hjuston Roketse, domaćin je nakon neizvesnog finiša uspeo da slavi sa 101:99.

Gosti su vodili nakon 24 minuta igre sa pet poena razlike, ali je Majami odličnom igrom u trećoj deonici stigao do preokreta i plusa od šest poena pred poslednji odmor.

Nisu puleni Erika Spolstre uspevali da se odlepe na komforniju prednost, ali su uspevali da ostanu ispred rivala, te su na kraju zasluženo slavili, upisavši treću vezanu pobedu.

Istakao se Džoš Ričardson sa 22 poena, pratili su ga Tajler Džonson sa 19, Derik Džouns Junior sa 15 poena, 11 je dodao Džejms Džonson, dvocifren sa 10 i Dvejn Vejd, dok je Vajtsajd dodao devet poena i 17 skokova.

Kod Hjustona 35 poena i 12 asistencija Hardena, 20 je dodao Erik Gordon, 14 Pi Džej Taker, dok se na 10 zaustavio Haus.

Problem za Roketse je i povreda Krisa Pola, koji je odigrao samo 12 minuta.


U drugom sinoćnjem duelu takođe veoma neizvesno, ali su LA Klipersi uspeli da slave potiv Dalas Maveriksa sa 125:121 i tako prekinu niz od četiri vezana poraza.

Vodili su Mavsi dugo u prvoj deonici, tek u finišu domaćin okreće rezultata, ali u nastavku daleko bolja igra Klipsa koji na poluvreme odlaze sa 11 poena prednosti.

Trgnuo se Dalas u finišu treće deonice, početkom poslednje dolaze i do preokreta, ali je domaćin uspeo da vrati prednost, da bi u penal završnici overili i pobedu.

Galinari je upisao 32 poena, najviše u dresu Kipersa u svojoj karijeri, Lu Vilijams je dodao 26, Harel je meč završio sa 18, dok je dvocifren bio i Tobajas Heris sa 16 poena.

Boban Marjanović odigrao sedam minuta, upisao četiri poena i dva skoka, dok Teodosić nije nastupao.

Kod Maveriksa je blistao fantastični Luka Dončić sa 32 poena, njegov rekord kratke NBA karijere, pratili su ga Barea sa 19, Barns sa 16 poena, kao i Devin Heris sa 13, dok je Džordan imao dabl-dabl od 11 poena i čak 22 skoka.



Majami Hit - Hjuston Roketsi 101:99
LA Klipersi - Dalas Maveriksi 125:121

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke