Ristović: "Zvezdu kritikuju zlonamerni"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.02.2015.
16:58
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Sportski direktor KK Crvena zvezda Telekom Davor Ristović analizirao je dosadašnji učinak ekipe u Evroligi i regionalnom šampionatu i došao do zaključka da mnogi svesno žele da omalovaže uspehe koje su crveno-beli ostvarili.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ligaški deo sezone u regionalnom šampionatu ušao je u svoju poslednju trećinu a jedinog srpskog predstavnika u Evroligi uskoro očekuju utakmice drugog dela TOP 16 faze.

Sportski direktor Crvene zvezde Telekom Davor Ristović analizirao je dosadašnje rezultate i konstatovao da sve što je do sada učinjeno predstavlja uvertiru za ono najvažnije.

"Sve ovo što je KK Crvena zvezda Telekom ostvarila do sada možemo da posmatramo kao najbolju moguću uvertiru za sve ono što nam sledi, a to je borba za trofeje. Rezultati koje je Zvezda postigla, kvalitetne utakmice i vrlo dobre partije koje je pružala su dokaz da smo na pravom putu" rekao je Ristović.

Operativac vicešampiona Srbije podsetio je na uspehe koji su crveno-beli ostvarili u preliminarnoj rundi takmičenja u Evroligi ali se onda osvrnuo na činjenicu da pojedinci konstantno kritikuju bez osnova i omalovažavaju rad trenera i igrača.

"Smatram da se neobjektivno gleda na rezultate koje je Zvezda do sada ostvarila u regionalnom takmičenju. Priče da je ABA liga slaba, da nema kvalitet jednostavno nisu tačne i stiče se utisak da je želja da se time omalovaže Zvezdine pobede" kazao je Ristović i dodao,

"Poenta je da se među kritičarima stalno pojavljuju isti likovi i tu se ne radi o konstruktivnoj kritici, jer kakvu kritiku možete da izreknete za tim koji ima 20 uzastopnih pobeda u ligi i plasirao se među 16 najboljih ekipa u Evropi, već je u pitanju zla namera" istakao je sportski direktor.

Uoči odlučujućih borbi za trofeje u nacionalnom Kupu, domaćem šampionatu i ABA ligi Ristović je stao u odbranu trenera Dejana Radonjića a kritičare je podsetio da Crvena zvezda nije postojala na leto 2011. godine.

"Svi ti koji neosnovano kritikuju kao da su zaboravili gde je bila Crvena zvezda u leto 2011. godine. Podsetiću ih, klub praktično nije postojao. Od te sezone 2011/2012 Zvezda je svake godine pravila određeni iskorak, išla je samo napred i danas je lider u regionu i učesnik Top 16 faze Evrolige. To je činjenično stanje kome nema šta da se doda" zaključio je Davor Ristović.

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom trenutno se nalazi na liderskoj poziciji u ABA ligi, na poslednjoj u grupi "E" u TOP 16 fazi Evrolige, a slovi za glavnog favorita za trofej na završnom turniru nacionalnog Kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke