Rimac otkrio - Ovo je Cedevitina taktika za pobedu nad Zvezdom?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.11.2018.
12:04
Izvor: Sportske.net, kkcedevita.hr

Jedan od derbija šestog kola ABA lige igra se u beogradskom ''Pioniru''.

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski-Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski-Dadi

Povezane vesti

Od 21 čas, vodeća ekipa Crvene zvezde sastaće se večeras sa zagrebačkom Cedevitom koja je imala turbulentan početak sezone od koje Zagrepčani mnogo očekuju.

Serija loših rezultata zagrebačkog tima dovela je do promene trenera, kao i nekolicine igrača, a novi trener Slaven Rimac je u izjavi za klupski sajt otkrio deo svojih planova kako da eventualno iznenadi Zvezdu večeras u Beogradu.

''Sigurno da nijednoj ekipi nije lako igrati protiv Zvezde u Beogradu. Očekuje nas teška utakmica. Direktno smo iz Turske sleteli u Beograd i nadam se da ćemo biti spremni energetski i fizički da odgovorimo jednoj jako kvalitetnoj ekipi koja je dobro vođena i organizovana.

Da sad tu ne bacamo pametne fraze… Realno, odbrambeno ćemo morati biti agresivni i sprečiti njihove najjače igrače. Mislim da imamo igrače koji mogu dobro napraviti taj defanzivni posao. Isto tako, u napadu moramo biti pametni i racionalni, ne gubiti lopte i ne juriti, da ipak malo usporimo ritam", izjavio je Rimac.

Cedevita će večeras biti jača za povratnika Džejkoba Pulena, kao i Tonija Katića, ali trener Rimac još uvek nije potpuno siguran u kojoj meri će moći da računa na ovu dvojicu igrača.

"Tu smo s Katićem i Pulenom. Trebamo videti koliko će Pulen moći i u kakvom je stanju. Na treningu izgleda dobro. Međutim, jedno je sportska forma, a drugo je trening", priznaje Rimac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke