Riđi "Majkl Džordan" stigao niotkuda i osvojio titulu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 03.04.2018.
09:04
Izvor: Sportske.net

Viljanova dobila Mičigen 79:62, stigla do druge univerzitetske titule u tri godine. Ipak, čovek koji je zasenio i samu utakmicu tema dana.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Donte DiVinćenco je heroj Viljanove. Nakon neverovatne partije doneo je svom titulu drugi put u poslednje tri godine.

Odigrao je meč karijere u najvažnije meču u životu, srušio svoj rekord od 30 poena protiv Batlera ranije ove sezone. Serijom trojki potpuno je razoružao tvrdu odbranu Mičigena koja je funkcionisala samo na startu.

Viljanova je početni deficit pretvorila u plus od devet poena razlike, "Vajldkatsi" su da par DiVinćencovih trojki duplirali prednost u nastavku i mirno priveli meč kraju.

"Vajldkatsi" imaju fantastičnih pet godina za sobom, u tom periodu, skor im je 165-21, a naravno šlag su ove dve titule. Ovo je zaista bila šetnja, postali su prvi tim u gotovo deceniju, posle Severne Karoline, koji je dobio svih šest mečeva završnog turnira sa dvocifrenom razlikom.

Inače, pomenuti DiVinćenco je praktično momak iz drugog plana, Džajlen Branson je igrač godine, Majkel Bridžis je jedan od budućih visoko rangiranih pikova na draftu, dok je DiVinćenco momak iz Delavare, gotovo je stigao niotkuda, mada su ga u srednjoj školi nazivali "Majkl Džordan". On je šesti igrač tim, 13 poena, 4.7 skokova, 3.5 asistencija, i ranije je imao dobrih partija, ali nikada u ovako velikim utakmicama i protiv čvrstih odbrana.

Jasno, odmah su mu iskopali i neke "rasističke" tvitove iako nije dugo na društvenim mrežama, sada će se svaki korak pratiti, zaista niko nije zaintrigirao Ameriku poput njega u poslednjih nekoliko godina.

Na kraju, slavlje Viljanove na parketu Alamodoma u San Antoniju i DiVinćenco na rukama saigrača, snimak za istoriju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke