Rezultat iz prestonice NIJE greška, Bogdana ne prepoznajemo, Tauns promašio kroše, tuča u Filadelfiji!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 31.10.2019.
09:21
Izvor: Sportske.net

Veče u senci strašne povrede Karija, nestvaran rezultat u Vašingtonu. Sakramentov hod po mukama, u gradu Rokija Balboe poput ulične tuče. Odlični Vučević...

AP Photo/Michael Wyke
AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Sakramento ređa poraze, peti u nizu na početku sezone, i to bolan od slabašnog Šarlota, sada se već može reći, košmaran start za Kingse. Bjelica i Bogdanović dvocifreni, 11, odnosno 12 poena, ali je Bogdan ponovo očajno šutirao, trojke 2 od 11. Hornetsi su okrenuli dvocifrenu prednost rivala, PiDžej Vašington je ubacio 23 poena, sedam igrača Šarlota bili su dvocifreni. Kingsima nije bilo dovoljno ni +14, već se priča o smeni Luka Voltona.

Derbi je pripao Juti, slavili su protiv Klipersa, Majk Konli je bio onaj pravi. Najveće pojačanje "Džezera" je ubacio 29 poena, Donovan Mičel dodao 24, posao im je bio olakšan, osim Pola Džordža koji još nije debitovao, odmarao se Kavaj Leonard. Juta je imala odlične proseke šuta, ubacila 40 poena u trećoj četvrtini i tada praktično prelomila meč.

Damijen Lilard je sa 23 poena, 13 asistencija i 7 skokova vodio Portland do pobede u Oklahomi, Dem je promašivao, ali je onda u poslednjoj četvrtini ubacio tri trojke za 86 sekundi i nakon toga Blejzersi se nisu osvrtali.

Neverovatna utakmica u prestonici, Hjuston je pobedio Vašington 159:158, Harden je ubacio 59 poena, Vestbruk napravio novi tripl dabl. Poplava koševa, 23 trojke Hjustona, 20 je postigao domaćin, na kraju Harden je realizovao jedno od dva bacanja pa su gosti odneli pobedu. Bredli Bil je brojao do 46 za tim iz prestonice, Davis Bertans je ubacio 21 poen, neverovatno da su Vizardsi izgubili meč u kome su šutirali 62%.

Gordon Hejvard se vratio u najbolje dane, 21 poena, 10 skokova, dodao je i 7 asistencija, Boston je u derbiju dobio Milvoki. Janis je postigao 22 poena, imao 14 skokova, ali je presudio Kemba Voker. Pojačanje iz Šarlota je sa 32 poena bio prevaga u nastavku, Milvoki je dominirao u prvom delu, vodio sa +19, ali je onda krenuo uragan Seltiksa, istopili su u trećoj četvrtini prednost rivala.

Ne ide Bruklinu treći poraz u četiri utakmice, pobedu iz Njujorka odnela je Indijana, Irving je ubacio 28 poena, ali su Pejsersi stigli do prvenca zahvaljujući Sabonisu, Litvanac je postigao 29 poena, Lamb dodao 25, Brogdon 21, petorka gostiju je odigrala sjajan meč. Majls Tarner je povredio članak pa to jedino baca senku na prvi trijumf u sezoni.

U derbiju Severa, Paskal Siakam je ubacio 30 poena, šampion je arhivirao Detroit koji je sada ispod 50% u prvih pet mečeva, KLivlend je stigao do druge pobede u sezoni, Tristan Tompson je ubacio 23 poena Bulsima. Tim iz Ohaja je na 2-2, slobodno možemo da kažemo iznenađujuće dobar skor u odnosu na prognoze.

Odlična partija Nikole Vučevića, 21 poen, 13 skokova, 4 asistencije, lider Orlanda je bio ključ u drugoj pobedi sezone, Medžik je opravdao ulogu favorita protiv Niksa. Odbrana je presudila, pošto Orlando ima problem u napadu, ali sveli su Njujork na jedan koš iz igre i dva bacanja u poslednjih osam minuta utakmice.

Prvi poraz za Minesotu, Filadelfija i dalje perfektna, ali rezultat će ostati u senci, Embid i Tauns se se potukli stvorila se velika gužva, na kraju su obojica isključena. Tauns je promašio kroše, dva ogromna čoveka su pala na zemlju, sve se dešavalo u trećoj četvrtini kada je domaćin bio na +20. Inače Embid i KAT imaju istoriju sukoba, mnogo priče, uvreda pod košem, Embid je prvi počeo, ali nije udario igrača Minesote. Videćemo kakve će biti kazne.

Ako niste čitali, poraz Voriorsa od Sansa obeležila je teška povreda Stefa Karija.



Rezultati:

Golden Stejt - Feniks 110:121
Sakramento - Šarlot 111:118
Juta - LA Klipers 110:96
Oklahoma - Portland 99:102
Vašington - Hjuston 158:159
Boston - Milvoki 116:105
Bruklin - Indijana 108:118
Toronto - Detroit 125:113
Klivlend - Čikago 117:111
Orlando - Njujork 95:83
Filadelfija - Minesota 117:95

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke