Rezerve Minesote sprečile debakl u Filadelfiji, Bjelica bled, Šarić odličan

Autor: Boban Filipović
nedelja 25.03.2018.
01:51
Izvor: Sportske.net

Razigrani Siksersi su mnogo lakše no što se očekivalo savladali Timbervulvse.

AP Photo/Jim Mone
AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Umor je učinio svoje, 'vukovi' su nepuna 24 sata posle trijumfa nad Niksima u 'Medison Skver Gardenu' došli na noge poletnoj Filadelfiji, prošli su kao bosi po trnju u Pensilvaniji, poraženi su sa 120-108, mada krajnji rezultat ne odražava na pravi način ono što se zbivalo na parketu

Domaćin se prvi put osetnije odlepio sredinom prve deonice, posle dve vezane trojke Marka Belinelija otišao na +9, početkom druge četvrtine Embid je doneo Siksersima prvu dvocifrenu prednost, Minesota je smogla snage da se trgne i da ostane u igri do poluvremena, a onda se u trećem kvartalu raspala kao bugarska skupština.

76ersi su ubacili rivala u mašinu za mlevenje i na krilima svog udarnog trija Simons-Šarić-Embid stekli ogromnih 27 prednosti, koliko je bilo i uoči poslednjih 12 minuta.

U poslednjoj četvrtini su rezerve Minesote uspele da otope minus i da se spuste na jednocifren zaostatak, pa su starteri Filadelfije neplanirano morali da se vrate na parket u završnici da od gotovog ne postane veresija.

Džoel Embid je brojao do 19, Dario Šarić do 18 (3/4 za dva, 3/6 za tri, 3/5 slobodna bacanja), Belineli je doneo 17 poena sa klupe (3/4 trojke), dvocifren je bio i Kavington sa 11 poena, ali lovorike idu rukiju Benu Simonsu, koji je već u trećoj deonici došao do desetog tripl-dabla u NBA karijeri, to mu je bio četvrti u poslednjih sedam mečeva, meč je završio sa 15 poena, 12 skokova i 13 asistencija.


Endrju Vigins je bio najefikansiji kod Timbervulvsa sa 16 poena, Karl-Entoni Tauns je upisao novi dabl-dabl (15 pts, 11 sk), ali se ispromašivao (3/15 iz igre) i bio inferioran u duelu sa Embidom. Ni Nemanja Bjelica se nije proslavio, Šarić ga je razbio u direktnom okršaju, 'Beli' je pogodio samo dva od devet šuteva iz igre i za 27 minuta u igri imao skroman učinak od pet poena i četiri skoka.

Urzok poraza 'Vukova' je, kako već rekosmo, umor i veoma loša igra startera. Za NBA standarde gotovo nestvarno zvuči podatak da su igrači sa klupe postigli više poena od prve petorke, čak četvorica rezervista je bilo dvocifreno, Đeng je imao identičan ulinak kao Tauns (15 poena, 11 skokova), iskusni Džamal Kroford je postigao 13, Tajus Džons i Džordž-Hant po 11 poena. 

Filadelfija se ovom pobedom učvrstila na četvrtoj poziciji istočne konferencije koje donosi prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa, a Minesota uprkos ovom porazu ostaje sedma na Zapadu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 25.03.2018
03:53

ovaj simons i nije toliko dobar koliko njemu ovaj tripl dabl dolazi prirodno...bruka je kakav ce igrac da bude za par godina kad stvarno postane nba klasa,jer svako ko misli da je on to i sad nije gledao utakmice..jednostavno je lik pretalentovan

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 25.03.2018
13:48

Zamisli sta ce biti ako razvije sut covjek!!!Ali ako cemo pravo,ne treba mu sut da bude jedon od najboljih na svijetu,s obzirom na njegove igre

avatar
MladoKolonac
Sunday, 25.03.2018
13:56

Što reče sinoć komentator - ne kažem da je Medžik, kažem samo da me podseća na Medžika.