Revolucija - Imena sponzora na dresovima u NBA ligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.04.2016.
19:39
Izvor: Sportske.net

Vlasnici NBA lige doneli su revolucionarnu odluku koja će klubovima omogućiti da imena sponzora stave na svoje dresove i time ostvare dodatnu zaradu.

BETA/AP Photo/Tony Dejak
BETA/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Najkvalitetnija košarkaška liga na svetu od naredne sezone uvešće novinu koja će predstavljati pravu revoluciju na košarkaškim terenima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Vlasnici NBA lige u petak su putem zvaničnog saopštenja obavestili javnost da je klubovima odobreno stavljanje imena sponzora na svoje dresove!

Takva odluka podrazumeva stavljanje logotipa sponzora NBA klubova na prednju stranu dresa u trajanju od tri godine, što će biti probni period.

Predstavnici NBA lige smatraju da će takav potez doneti dodatnu zaradu klubovima i ligi u iznosu od 150 miliona dolara, a svakako da će takav potez predstavljati revoluciju.

Treba odmah razjasniti da reklame na dresovima neće biti prevelike, poput onih na fudbalskim dresovima ili u košarkaškim klubovima iz Evrope, već će logotipi morati da se uklope u okvir veličine 2.5 x 2.5 inča.

Logotipi sponzora biće smešteni u gornjem levom uglu dresa, paralelno sa znakom kompanije "NIKE" koja će od 2017. godine snabdevati opremom klubove iz NBA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke