Respekt! Ovaj čovek je odbio NBA prsten!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 18.07.2016.
10:44
Izvor: Sportske.net

On je na neki način legenda šampiona, ali zna šta je čast i poštovanje!

Beta/AP Photo/Jonathan Bachman
Beta/AP Photo/Jonathan Bachman

Povezane vesti

Anderson Varežao je ove sezone igrao u oba tima koja su se borila za titulu u velikom finalu. Do trejda je bio član Kavsa, onda je završio u Portlandu koji ga je odmah otpustio, da bi četiri dana kasnije 22. novembra postao član tada još uvek aktuelnog šampiona Golden Stejta.

Brazilac je poražen u velilkom finalu, ali Kavsi su želeli da mu daju šampionski prsten jer je polovinu sezone proveo sa njima. Uostalom, ovaj Brazilac je od 2004. kada je došao iz Barse, do februara 12 sezona proveo u Klivlendu.

Jedan je od najboljih prijatelja Lebrona Džejmsa, igrali su finale u prošloj deceniji, nisu uspeli da se domognu prstena.

Lebron je otišao i vratio se, konačno ove sezone doneo svom gradu titulu, ali Varežao je eto otišao nekoliko meseci ranije.

Ali, Brazilac neće dobiti prsten, jer ga ne želi. Kako pišu američki mediji on je već rekao ljudima iz Kavsa da neće uzeti prsten, iako im je toplo zahvalio na ideji.

Varežao smatra da bi to bilo nepoštovanje prema sadašnjem klubu i saigračima koji su poraženi u epskom finalu, iako su bili na korak od odbrane titule.

Ostao je bez prstena, ali svejedno, poštovanje nema cenu. Imaće priliku da se bori za krunu naredne sezone, u Golden Stejt je stigao Durant, a Varežao ostaje među "Ratnicima", potpisao je jednogodišnji ugovor za veteranski minimum od 1.55 miliona dolara,

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Berba9
Monday, 18.07.2016
17:51

Ionako se osvojiti prsten sledece sezone, GSW gazi sve redom

avatar
Millanista 00
Monday, 18.07.2016
14:35

Aoo, koliko god ga navijaci suparnickih timova mrzjeli, zato sto zna da napravi faul kad treba, i da uradi da protivnicki igrac nad njim napravi faul u napadu, ovim potezom je napravio strasnu stvar, ne samo da trebaju navijaci Ratnika da mu na svakom mecu skandiraju ime, nego i navijaci Cavsa treba da mu uprilice isto to. Svaka cast majstoru.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 18.07.2016
12:53

Tako se to radi. Ne ode se u Majami kao Lebron da bi se uzeo prsten, pa se onda kao vrati u Klivlend, vi ste moj tim, ne mogu bez vas itd...

avatar
Barca4ever
Monday, 18.07.2016
14:11

Al donese titulu Klivlendu posle ;)

avatar
Hazard_10
Monday, 18.07.2016
16:49

Eto koliko znas o NBA!!! Pa James je dosao u Miami dok se tek gradio tim, tim koji sezonu prije nije nista uradio! A ne kao ovaj Durent dodje u gotov tim, najboji!!!

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Monday, 18.07.2016
16:48

A sto nije ostao kad su bili slabi, pa onda doneo, nego je otisao u najjaci tim. I sad se vratio kad su jaki, i kao osvojio je sa Klivlendom.

avatar
lakipfc
Monday, 18.07.2016
11:03

Jeste da flopije vise i od Jamesa, al ovo je smekerski potez i realno je u pravu....

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 18.07.2016
12:06

Neke ljude ne razumem nikako,kazes James flopuje,pa evo,sta ti mislis sa kojom snagom i silom moras pokusati da zaustavis Jamesa da bi uspeo,a sa kojom recimo Karija? Neko dotakne Karija po ruci,to je ocigledan faul,jer eto on je mali pa se ne moze odbraniti,neko dotakne Jamesa po ruci,James dobije faul,on je bezobrazan,pa vidi koliki je i za to trazi faul,sram ga bilo??? To sto je fizicki spremniji i dominantniji od svih sadasnjih igraca,ne treba da znaci da ce imati tezi tretman,jer ako je faul faul je

avatar
MiXPartizan
Monday, 18.07.2016
16:04

Sta mislis, zasto je Dzejms ovu sezonu odigrao slabije nego ranije (ne racunajuci finale)? Zasto je pred pocetak sezone smrsao? Zasto ima problema sa bolovima u misicima? Zasto mu opada kosa? Dobar je kosarkas ali nikad nece biti velicina poput Dzordana, Kobija i kompanije...

avatar
lakipfc
Monday, 18.07.2016
13:04

A Brate imas dosta primera gde se on namerno baca po 5, 6 metara unazat, ne govorim to iz mrznje neke ili necega, al jednostavno je tako, mozes i sam pogledati....zasto imas odma potrebu da poredis sa bilo kim, zna se sta je kako Ameri kazu flop i LBJ ga koristi....al Varejao je pobednik flopa...