Reptorsi imaju pakleni plan, spremaju novi napad na prsten?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 30.10.2019.
16:58
Izvor: Sportske.net

Toronto je minule sezone iznenadio sve.

EPA-EFE/ANDREJ IVANOV
EPA-EFE/ANDREJ IVANOV

Povezane vesti

Prekinuta je dominacija Golden Stejt Voriorsa i to od strane Toronto Reptorsa, što je malo ko mogao da očekuje.

Ipak, Kanađani su napravili sjajan posao kada su trejdovali lice franšize DeMara DeRozana za Kavaja Lenarda, iako se ispostavilo da su "Kandžu" dobili samo na jednu sezonu.

To je ipak bilo dovoljno da se dođe do istorijskog prstena, sjajni krilni košarkaš je vodio Reptorse do velikog finala, a onda i pobede nad najjačim timom u ligi, Golden Stejt Voriorsima.

Tokom leta su ostali bez prve zvezde, nisu angažovali adekvatnu zamenu, dali su novi ugovor Siakamu i skovali plan za blisku budućnost franšize.

Naime, ideja je da leta 2021. godine krenu po potpis Janisa Adetokumba.

Grčki košarkaš nije uspeo sa svojim Milvoki Baksima minule sezone da dobije Lenarda i Reptore u finalu istočne konferencije, a od tekuće sezone bi mogao da zavisi njegov ostanak u Viskonsinu.

Ukoliko Milvoki ne uspe da se domogne NBA finala, Janis bi polako mogao da razmatra druge opcije, a Reptorsi veruju da bi leta 2021. godine, kada bi aktuelni MVP mogao da postane slobodan agent, bili u najboljoj poziciji da ga potpišu.

Veruju da bi Siakam mogao da izraste u košarkaša sa kojim bi Adetokumbo voleo da zaigra u tandemu, a pritom i svesno čuvaju prostor do kepa, kako bi tog leta mogli da ponude maksimalan ugovor grčkom reprezentativcu.

Čini se da će Toronto u međuvremenu mirovati kada je u pitanju trka za prstenom, ali bi za nešto manje od dve godine mogli da naprave pravi bum i izrastu u jednog od najvećih kandidata za osvajanje titule.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke