Repešu raduju otklonjene mane, veruje da Budućnost ima dobre šanse u majstorici

Autor: Pavle Knežević
nedelja 31.03.2019.
21:25
Izvor: Sportske.net

Budućnost je bila ubedljiva u revanšu, hrabri se pred majstoricu.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Trener Budućnosti Jasmin Repeša rekao je da je njegova ekipa danas bila bolja u "obaveznom delu" meča, čime je ispravljena najveća boljka iz prvog duela sa Cedevitom u polufinalu plej-ofa ABA lige.

"Čestitaću ekipi na dobroj, požrtvovanoj partiji. Za razliku od meča u Zagrebu, bili smo bolji u obaveznom delu. To smo apostrofirali kao glavni razlog poraza prvog meča. Razlika je tada bila u laganim poenima posle ofanzivnog skoka, katinga, lošeg klouz-auta. Zato smo primili 90 poena u Zagrebu.

Ako iskontrolišemo defanzivni skok, kao u drugom meču, ako još popravimo blokove za šutere, pozicioniranje u igri "dva na dva", onda zaista imamo veliku prednost za majstoricu. Nije lako, jer je Cedevita kompaktna, svako zna šta radi. Imaju mnogo pretnji.

S obzirom da igramo Evroligu, jasno je koliko nam je bitna rotacija. Ovo je jedini plej-of u Evropi tokom Evrolige, a meč protiv Barselone prošle sezone nas je i trošio. Kad imamo šest igrača sa dvocifrenim učinkom, teško se gubi, uz dobar bazni dio u igri.

Danilo Nikolić u startnoj petorci je odluka iz mnogo razloga. Erl Klark je igrao sa bolom u laktu, dobio je jak udarac u Zagrebu. Pomaganje bekova pri ofanzivnom skoku je jako bitno, videlo se tokom meča
", rekao je Repeša.

Budućnost je slavila ubedljivo i tako izborila majstoricu u Zagrebu, a trener Cedevite Slaven Rimac veruje da je protivnik prvi uhvatio ritam.

"Meč je bio čvrst od starta, sa mnogo nervoze na obe strane. Moj utisak je da je Budućnost pre nas ušla u dobru seriju, pozitivan ritam. Ušli su čvrsto, fizički su bili zaista dobri. Kada igraju tako, pogotovo na njihovom terenu uz sjajnu publiku, teško im se odupreti.

Ne mogu biti nezadovoljan, vratili smo se na tri razlike u posljednjoj četvrtini. Tada je Kol pogodio trojku koju smo možda mogli bolje braniti, takvi detalji odluče ovakve mečeve. Čestitam obema ekipama, spremamo se za majstoricu.

Serija ni za nas ni za Budućnost nije laka, pogotovo za Budućnost jer ih čeka meč u Evroligi u Atini pred majstoricu. Što se nas tiče, odmorićemo, radićemo žestoko i pripremiti se što bolje
", rekao je Rimac.

Revanš se igra za sedam dana u Zagrebu.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke