Repešina analiza - Partizan imao više problema sa Renfroom i Pejdžom, nego Zvezda bez Reglenda?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.04.2019.
19:02
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Trener Budućnosti do detalja ispratio polufinalnu seriju između Crvene zvezde i Partizana i očigledno potpuno spreman dočekuje finalne borbe protiv crveno-belih.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti će se od 12. aprila boriti za titulu prvaka ABA lige, što je repriza prošlogodišnjeg finala, ali beogradski crveno-beli će učiniti sve da konačan ishod bude drugačiji.

Za to vreme, Podgoričani žele da odbrane titulu i drugi put uzastopno izbore učešće u Evroligi, gde su ove sezone ostvarili šest pobeda u 30 odigranih mečeva.

Njihov trener Jasmin Repeša je u intervjuu za podgoričke ''Vijesti'' podsetio da je Zvezda ove sezone lako izlazila na kraj sa aktuelnim šampionom (89:75, 87:71 i 86:72), ali i naglasio da to nije promenilo planove Podgoričana u borbi za titulu.

''Sve tri utakmice je lagano dobila, sa velikom razlikom. Nakon takvih rezultata i samo jednog njihovog poraza u regularnom delu, bilo bi neozbiljno da sad kažem da smo mi favoriti. Ali, cilj je postavljen pre mog dolaska i potvrđen kada sam ja postavljen, a to je osvajanje ABA lige. Ne možemo, niti hoćemo da bežimo od toga'', istakao je Repeša.

Zvezda će u finalnu seriju ući bez povređenog plejmejkera Džoa Reglenda, što bi mogla da bude prednost ekipe Budućnosti, ali mnogi su to mislili i tokom polufinala, s obzirom da se Reglend povredio još tokom prve utakmice polufinalne serije protiv Partizana. Na kraju, Zvezda je deklasirala crno-bele u majstorici (84:63).

Jasmin Repeša je sve to pažljivo pratio, pa posle svega ima i zanimljivo zapažanje.

''Kada se povredio, to je bio problem i Partizan je imao veliku prednost, 60:49. Ali, evidentno je da je ekipa napravila drugu hemiju, da funkcioniše. Igra agresivno, odigrala je fantastično treću utakmicu sa Partizanom i ima veliki broj igrača, kao i mi.

Nema kukanja kada jedan ispadne, ima dovoljno igrača koji mogu da pomognu na toj poziciji. Nije tu samo Čović, već i Rivers i Davidovac mogu da organizuju igru. Više je imao problema Partizan sa Renfroom i Pejdžom da postavi igru protiv agresivne Zvezdine odbrane'', objašnjava Repeša.

Crvena zvezda će imati prednost domaćeg terena, prve dve utakmice biće odigrane u Beogradu, ali Repeša tek očekuje najbolje izdanje svog tima na gostovanjima ove sezone.

''Uz puni respekt, Cedevita nije top evropski tim, ali to je naša najveća pobeda na strani. Nismo mi još odigrali vrhunsku utakmicu u gostima. Bilo je nekoliko dobrih, ali nijedna do kraja'', zaključio je Repeša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke