Repeša zvanično predstavljen u Budućnosti, odmah otkrio šta će prvo da uradi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.12.2018.
13:46
Izvor: Sportske.net, kkbuducnost.me

Novi trener šampiona ABA lige nema mnogo vremena za analizu, ali...

Beta/Hina/Lana Slivar Dominic/Ds
Beta/Hina/Lana Slivar Dominic/Ds

Povezane vesti

Dan posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde u derbiju 13. kola ABA lige, Budućnost je ozvaničila ono što se znalo još pre gostovanja u Beogradu - hrvatski stručnjak Jasmin Repeša preuzeo je dužnost šefa struke, posle odlaska Aleksandra Džikića sa te funkcije.

Sinoćnji poraz bio je sedmi uzastopni ekipe Budućnosti u svim takmičenjima, naredna evroligaška utakmica je već 3. januara kada Podgoričani gostuju Repešinom bivšem klubu, Milanu, pa će novi trener morati brzo da deluje kako bi podigao formu svog novog tima.

Tokom današnjeg zvaničnog predstavljanja, Repeša je potvrdio da šta će najpre da uradi.

''Ono što je bitno je da napravimo dijagnozu u narednih par dana, gde su problemi, zašto su padovi prisutni'', istakao je Repeša.

Svestan je da mu neće biti lako, ali zahvalio je prvom čoveku kluba Draganu Bokanu na ukazanom poverenju i izrazio veru u uspeh njegovog započetog ''projekta'' u podgoričkom evroligašu.

''Nikada nije lako preuzeti ekipu u toku sezone jer uvek postoji neki razlog malo teži zašto do toga dolazi. Uvek se nešto mora popraviti i uvek postoji neki ekstra posao u odnosu na početak sezone.

Međutim, šta je tu je, moramo verovati u ovaj projekt, moramo imati visoku ambiciju, moramo to raspoloženje i razmišljanje zadržati i preneti na okruženje oko nas. Ciljevi se ne menjaju, ide se ka najvećim mogućim dostignućima koji jesu mogući ove godine, uključujući i Evroligu da se dobije što više utakmica.

Mislim da je klub izuzetno stabilan i to ne pokazuju samo rezultati već kad vidim dvoranu, tribine, VIP, okolinu, svlačionice u odnosu na 2015. godinu kada sam poslednji put bio ovde i mogu reći da je skoro neprepoznatljivo.

Sledeća stvar koja me privukla gledajući utakmice Evrolige je emocija. Izuzetno naglašena emocija, od tribina, klupe i mislim da ne postoji pravi posao bez emocije.

Međutim, govoreći iz iskustva, ukoliko emocija nije kontrolisana može postati problem i mislim da me tu očekuje prvi korak, da se stabilizuje ambijent, da se spusti lopta na zemlju da bi se mogla ganjati'', zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke