Repeša priznaje: "Sreća prati hrabre!"

Autor: Pavle Knežević
petak 11.01.2019.
21:51
Izvor: Sportske.net

Nije ništa krio trener Budućnosti posle dramatične završnice u Evroligi i otkrio je šta se dešavalo sa Bitadzeom.

ABA liga/Buducnost VOLI
ABA liga/Buducnost VOLI

Povezane vesti

Trener Budućnosti Jasmin Repeša bio je delimično zadovoljan posle pobede svog tima nad Darušafakom u Evroligi.

"Svaka čast igračima na energiji, držanju plana igre sve bolje kako je meč odmicao, svemu što su pružili za pobedu. Vrlo je važna pobeda za samopouzdanje. Na pravom smo putu jedino ako svi pruže blizu maksimuma. Igrali smo u prvom poluvremenu mimo plana, skoro isključivo na pola terena, tako ne možete igrati protiv Darušafake koja je fizički dominantnija. U nastavku smo ubrzali igru i to je bilo važno", rekao je Repeša.

Budućnost je pobedila 75:74, košem Norisa Kola u poslednjim sekundama i sada svom rivalu sa začelja beži dve pobede.

"Na kraju je bilo i sreće, ali sreća prati hrabre", priznao je Repeša.

Goga Bitadze je igrao povređen i pitanje je bilo da li će uopšte nastupiti zbog povrede članka. Repeša je rekao da je dva puta menjana odluka da li će on igrati, ali da mu je na kraju rekao da je važno da igra preko granice bola.

"Kada je tako veliki talenat u pitanju, morate razmišljati da li da ga sačuvate. Da se radilo o bilo čemu ozbiljnom, ne bih ga opteretio da igra. Vidio sam mnogo toga u karijeri, prag bola nije isti kod svakoga. Postoje oni koji mogu da igraju sa velikom boli, postoje i oni drugi. Razgovarao sam sa Bitadzeom, rekao sam mu da je probijanje praga boli jako bitno onda kad nije povreda ozbiljna. Kada se dobro zagrejao, bola nije bilo", rekao je Repeša.

Seldžuk Ernak, trener Darušafake, čestitao je Budućnosti na pobedi i rekao šta je glavni razlog poraza.

"To je drugi rival u odnosu na onaj koji smo pobedili u prvom delu sezone. Novi je trener, neki novi ključni igrači. Dobar posao smo odradili u odbrani njihovih bekova. Imali smo 17 asistencija, šutirali trojke sa 40 odsto, kontrolisali smo tempo. Ipak veliki broj izgubljenih lopti nas je koštao skupo. Duga je sezona u Evroligi, moramo držati glave uzdignute. Samo za dva dana nas čeka važan meč u turskom šampionatu i to je prioritet", rekao je Ernak.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke